Το ποσό των 237.438,00 δολαρίων για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Ιουλίου στην Αττική, συγκέντρωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κατόπιν αιτήματος του αρχιεπίσκοπού κ. Δημητρίου προς όλες τις ενορίες και τους πιστούς της Αρχιεπισκοπής για την υποστήριξη των θυμάτων πυρκαγιάς στην Αττική.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες προς τις ενορίες και το ποίμνιο καθώς για άλλη μια φορά γενναιόδωρα ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες των αδελφών μας που επηρεάστηκαν από την καταστροφή. Αυτά τα δώρα αγάπης θα βοηθήσουν τους αδελφούς μας να ανοικοδομήσουν τα σπίτια τους και η προσφορά αυτή θα είναι μάρτυρας των ισχυρών δεσμών πίστης και κληρονομιάς που μοιραζόμαστε με το λαό της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους τραγωδίας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Κατόπιν αιτήματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα χρήματα που εισπράχθηκαν για το Ταμείο Αρωγής Αττικής θα διαβιβαστούν σε λογαριασμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και από το Πατριαρχικό Γραφείο στην Αθήνα και σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις των πληγεισών περιοχών προς τα άτομα που έχουν ανάγκη.

Ετικέτες: