Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:04

23 χρόνια λειτουργίας για τον Ρ/Σ “ΜΑΡΤΥΡΙΑ” στα Χανιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκατοντάδες κόσμου ακόμη μία χρονιά ήρθαν και εφέτος να ευχηθούν για τα 23 χρόνια που έκλεισε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητροπόλεως μας ”Ράδιο Μαρτυρία”.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 23 χρόνια του ραδιοφωνικού μας σταθμού ξεκίνησαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, από όπου γίνονται καθημερινά και οι αναμεταδόσεις του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας, του Εσπερινού και των Ιερών Παρακλήσεων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων ιερέων που οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι και ραδιοφωνικοί παραραγωγοί του σταθμού μας.

Στη συνέχεια οι ραδιοθάλαμοι έμειναν ανοιχτοί όλη την ημέρα στην διάθεση του κοινού, όπου όποιος ήθελε μπορούσε και ζωντανά να πεί τις δικές του ευχές μέσα από τους 95,5 στα fm.

Το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας έλαβε χώρα η λαμπρή εορταστική εκδήλωση του σταθμού μας, όπου την τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, πλήθος αρχόντων των πολιτικών, δημοτικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, παραγωγοί, συνεργάτες και εκατοντάδες φίλοι και φίλες του σταθμού μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την άφιξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης όπου τον καλοσώρισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καθώς και Κρητικοί με παραδοσιακές στολές από τον χορευτικό Σύλλογο Βιγλάτορες, όπου τον υποδέχτηκαν με μαντινάδες προσφέροντας του και αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μαρτυρία.

Στην συνέχεια οι δύο Αρχιερείς κατευθύνθηκαν στον ραδιοθάλαμο του σταθμού όπου έδωσαν τις ευχές τους ζωντανά στον αέρα για τα 23 χρόνια παρουσίας στα ερτζιανά, και κατόπιν μετέβησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Εκεί η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Μητροπόλεως μας κ. Στυλιανή Περάκη αφού πρώτα καλωσόρισε όλο τον κόσμο, αναφέρθηκε στην ευλογημένη πορεία του ραδιοφωνικού σταθμού Μαρτυρία, στο πέρασμα των χρόνων, καλώντας στη συνέχεια τον Διευθυντή του Σταθμού κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα και να μιλήσει για τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Στο σύντομο λόγο του ο Διευθυντής ξεκίνησε με μία μαντινάδα:

Σε ένα σταθμό που έγραψε και γράφει ιστορία χιλιες ευχές ευχόμαστε στο ράδιο Μαρτυρία, ενώ στην συνέχεια ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, με την χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού εορτάζουμε σήμερα τα 23 χρόνια του σταθμού της Εκκλησίας στα Χανιά, Ράδιο ΜΑΡΤΥΡΙΑ.

martyria_5Πριν 23 χρόνια, στις 19/11/92, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τα εγκαίνια του ραδιοφωνικού μας σταθμού και ξεκίνησε η λειτουργία του, με καθοδηγητή στην προσπάθεια αυτήν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και πρώτο Διευθυντή τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό.

Όλα αυτά τα χρονιά με τις αμέτρητες ώρες λειτουργίας, εργάστηκαν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς εκατοντάδες ιερείς και λαϊκοί όλων των ηλικιών και φίλοι της ραδιοφωνικής μας οικογένειας τους οποίους ευχαριστούμε καθέναν ξεχωριστά από τα βάθη της καρδιάς μας.

Όλοι αυτοί προσέφεραν από τον χρόνο τους, από τις γνώσεις τους, από την ξεκούραση τους, από τις οικονομίες τους, για να διακονήσουν τον συνάνθρωπο, τον υπερήλικα, τον άρρωστο, τη νοικοκυρά, τον εργαζόμενο, το μαθητή, τον απομακρυσμένο στα πέρατα της γης.

Το εκκλησιαστικό, πνευματικό, εθνικό, κοινωνικό, παιδαγωγικό έργο του ραδιοφωνικού μας σταθμού είναι πραγματικά μεγάλο. Βοήθησε και βοηθάει πολλούς. Το βεβαιώνουν οι ευχαριστίες πάμπολλων ακροατών απ’ την πόλη μας, την γύρω περιοχή, και τον κόσμο ολόκληρο, μέχρι τα πέρατα της γης, (λόγω της συνδέσεώς μας στο Διαδίκτυο) μέχρις εκεί όπου ακούγεται η φωνή του σταθμού.

Όλα αυτά μας δίνουν όρεξη να μην σταματάμε ποτέ το διακόνημα μας στους ραδιοφωνικούς μας θαλάμους!

Ο κόσμος που αγαπαει το σταθμό μας μέρα με την μέρα γίνεται κομμάτι του! Νέοι παραγωγοί και συντελεστές επιθυμούν να κάνουν εκπομπές για να καταθέσουν τη δική τους πνευματική Μαρτυρία μέσα από ψυχωφεληματικές εκπομπές!

Ο μεγάλος αριθμός νέων παραγωγών, μας ώθησε και στην επαναλειτουργία του β’ στούντιο που πέρα από τις ηχογραφήσεις που γίνονται, προχωράμε και στην ψηφιοποίηση δίσκων βινυλίου καθώς και όλου το αρχείου του σταθμού από το 1992! Επίσης δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά σε νέους καλλιτέχνες του τόπου μας να ηχογραφούν τα δικά τους τραγούδια και παράλληλα να τα αφήνουν ως μουσικές επιλογές στην διάθεση του σταθμού μας!

Σημαντική η συμβολή στο έργο αυτό του κ. Αντωνίου Τζατζάνη ο οποίος σήμερα επιμελήθηκε και κάποια από τα σχετικά βίντεο που θα δείτε στην συνέχεια!

Το νέο πρόγραμμα του σταθμού μας που κρατάτε στα χέρια σας στοιχειοθετείται από εκπομπές με θεολογικό, πνευματικό, ιστορικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο! Εκπομπές που αφουγκράζονται την εποχή μας και προσφέρουν στους ακροατές μας λόγους συμβουλευτικούς, λόγους που ενδυναμώνουν την ψυχή!

Μέσα σε αυτήν την εποχή της τεχνολογίας και των γρήγορων και συγκεχυμένων ρυθμων η ύπαρξη του κλασικού παραδοσιακού εκκλησιαστικού ραδιοφώνου ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται κρατώντας πάντα ζωντανό τον πύρινα της Ορθόδοξης Πίστης και λειτουργώντας με υπακοή και σεβασμό προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας!

Πιο πέρα από το κλασικό μας ραδιόφωνο άλλα με αδελφική συγγένεια υπάρχει η διαρκώς ενημερωμένη διαδικτυακή μας σελίδα imka.gr και το web tv το οποίο κλείνει τρία χρόνια ψηφιακής παρουσίας με πολλές εκπομπές, τις οποίες άξια επιμελείται η κ. Βασιλεία Κόλλια, κινηματογραφικές παραγωγές από την θεατρική ομάδα των νέων της Μητροπόλεως μας, και επίκαιρα βίντεο από την δημοσιογραφική μας ομάδα.

Μπορούμε να πούμε μετά από πολύ προσπάθεια, ότι καθημερινά προσπαθούμε με ταπείνωση και σεβασμό προς τις νέες τεχνολογίες να αδράτουμε την μέρα όπως έλεγε και ο Αδαμάντιος Κοραής, και μέσα από τα λάθη και τις παραλείψεις μας συνεχώς να μαθαίνουμε!

Γι αυτόν τον λόγο αλλά και για άλλους πολλούς πρέπει να αναπέμπομαι διαρκώς ευχαριστίες στον Άγιο Τριαδικό Θεό μας, για τη συνεχή λειτουργία της ραδιοφωνίας όλα αυτά τα χρόνια.

Πολλές ευχαριστίες χρωστούμε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο για το δώρο που μας έκανε και για την παρουσία του σήμερα εδώ, στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνο για την όλη πνευματική , εμπειρική και ηθική συμπαράσταση που προσφέρει, ώστε να συνεχισθεί αυτή η πνευματική προσπάθεια, καθώς και στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη ο οποίος με τις καρποφόρες και υλοποιήσιμες ιδέες του, εμπνέει και δίνει νέες προοπτικές στον τομέα του εκκλησιαστικού ραδιοφώνου και όχι μόνο, συμβουλεύοντας μας σε κάθε περίπτωση με λόγια που ακολουθούν πάντα τα νέα πρότυπα, τα οποία πάντοτε λειτουργούν για το κάλο της εκκλησίας μας.

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε όλοι μας, σ’ όλους εκείνους που εργάσθηκαν και εργάζονται, ιερείς και λαϊκούς , για την εύρυθμη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού.
Στον Τεχνικό μας Διευθυντή και σχεδιαστή πολλών από τις μακέτες που βλέπετε στον εκκλησιαστικό τύπο της Μητροπόλεως μας, ακούραστο Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη, ο οποίος μαζί με τον συνεργάτη του κ. Ιωάννη Γρυφάκη όποτε χρειαστεί, ανταποκρίνονται άμεσα για την διευθέτηση κάθε τεχνικού προβλήματος!

Ευχαριστίες οφείλουμε στους ηχολήπτες μας , στους παράγωγους μας, καθώς σε όλους εσάς που αγαπήσατε κ συνεχίζετε να αγαπάτε τον Ράδιο Μαρτυρία!

Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη οφείλουμε και σ’ όλους εκείνους, που βάσταξαν το οικονομικό βάρος όλων αυτών των ετών καθώς και στους χορηγούς της σημερινής βραδιάς το ταξιδιωτικό γραφείο IO TOURS του κ. Παπαμιχελάκη Αλέξη τον ξυλόφουρνο του παραγωγού μας κ. Μαλαδάκη Στεφάνου, το κατάστημα Italian Factory του κ. Άκη Παινεσάκη και το ξενοδοχείο ΑΚΑΛΙ. Να τους ευλογεί ο Θεός.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στα ΜΜΕ του τόπου μας, στους συνεργάτες των γραφείων μας , στα παιδιά του προγράμματος Ξένιος Δίας, στον παραδοσιακό σύλλογο οι Βιγλάτορες και στην καλλιτέχνιδα μας Νεκταρία Καρατζη με την υπέροχη ορχήστρα που για ακόμη μια φοράν, λαμπρύνουν την επετειακή μας εκδήλωση!

Σήμερα αξίζει να τιμηθεί ο καθένας από εσάς τους σταθερούς μας ακροατές που στηρίζετε τον σταθμό της τοπικής μας Εκκλησίας! Ύστερα από συμβούλιο που έγινε με την βοήθεια του Σεβασμιωτάτου μας , του Πρωτοσυγκέλλου μας των διευθυντών και των ηχοληπτών μας, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους σταθερότερους και μακροβιότερους ακροατές του σταθμού μας από ιδρύσεως του!

Δύο ανθρώπους που έχουν πάντοτε στον δέκτη τους σταθερή την συχνότητα του σταθμού μας, την κ. Αικατερίνη Ξηρουχάκη και τον κ Θεμιστοκλή Μπουλταδάκη, καθώς και δύο ανθρώπους που στο πέρασμα των χρόνων η συμβολή τους στο σταθμό μας, ήταν και είναι καθοριστική, αλλα και παράδειγμα για τους νεότερους τον κ. Κων/νο Σταθόπουλο και την κ. Κων/να Αβραμοπούλου!

Τέλος να ευχαριστήσετε και να δοξάσετε τον Θεό, για όλα όσα έχει ευλογήσει να γίνουν στον ευλογημένο αυτόν τόπο και εγώ να ευχαριστήσω όλους εσάς που ακόμη μια φορά δείξατε την αγάπη σας και ήρθατε εδώ, ευχόμενος και στο μέλλον να μας αξιώνει όλους ο Θεός να δίνει ο καθένας, από το δικό του μετερίζι, την δική του μαρτυρία στον ραδιοφωνικό μας σταθμό, ράδιο Μαρτυρία!

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν μικρού μήκους βιντεοπροβολές που παρουσίασαν το νέο πρόγραμμα καθώς και τις δράσεις του ραδιοφωνικού μας σταθμού και του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως μας και αμέσως μετά αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, στον Τεχνικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη και στους τέσσερις μακροβιώτερους ακροατές και συνεργάτες από τότε που λειτουργησε για πρώτη φορά ο Σταθμός.

Η εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια που ερμήνευσε η γνωστή καλλιτέχνιδα Νεκταρία Καραντζή, η οπόια εισέπραξε ακόμη μία φορά το θερμότατο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Τελος χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν για την όμορφη και επετυχημένη αυτή επετειακή βραδιά, και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο οποίος απέδωσε και εκείνος με τη σειρά του ευχαριστίες προς όλους.

Το κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν Δελτίο Τύπου της Ι.Μ. Κυδωνίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ