Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 14:02

200 χρόνια από την Επανάσταση: Ο Εθνικός Ύμνος στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Μια πολύ όμορφη και συνάμα συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Με τη συνδρομή μιας 18μελούς επιστημονικής ομάδας που περιλάμβανε γλωσσολόγους, φιλολόγους, εκπαιδευτικούς και δασκάλους νοηματικής και η οποία επεξεργάστηκε επί τρεις μήνες γλωσσολογικά και φιλολογικά τα δύο πρώτα τετράστιχα του ύμνου του Διονυσίου Σολωμού παρουσιάζει σήμερα τον Εθνικό μας Ύμνο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

«Δεν είμαστε μόνο κωφοί, είμαστε και Έλληνες. Ο Εθνικός Ύμνος είναι ο ύμνος όλων μας. Εμείς οι κωφοί έχουμε δικαίωμα στη πρόσβαση στην ιστορία μας και θέλουμε να νοιώθουμε περηφάνεια για την Ελλάδα μας. Όπως οι Έλληνες ακούοντες τον ακούνε στην Ελληνική γλώσσα, έτσι θέλουμε κι εμείς να τον «βλέπουμε» στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Δύο μαθητές από το ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης έχουν αναλάβει την παρουσίαση του Εθνικού μας Ύμνου στην γλώσσα των Ελλήνων Κωφών και Βαρήκοων σε ένα καλαίσθητο βίντεο, δημιουργώντας αισθήματα συγκίνησης αλλά και εθνικής ανάτασης.

«Νιώθω πάρα πολύ υπερήφανη για την συμμετοχή μου στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Είναι τόσο συγκινητικό όλο αυτό που έχει συμβεί με το βίντεο της απόδοσης του Εθνικού Ύμνου που πραγματικά με κάνει να νιώθω διπλά υπερήφανη γιατί από την ανταπόκριση του κόσμου έχω καταλάβει πως όλοι μας ακούοντες και μη αισθανόμαστε το ίδιο. Στόχος ήταν να συμπαρασύρουμε όλους τους Έλληνες ομιλούντες και μη στο συναίσθημα αυτό της υπερηφάνειας που αισθανόμαστε όλοι κάθε φορά που ακούμε ή αναφερόμαστε στον Εθνικό Ύμνο», δήλωσε στο Πρώτο Θέμα η 16χρονη Ελευθερία Λαζαρίδου που, μαζί με τον Χρήστο Γκανάτσα συμμετέχει στο βίντεο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ