Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:07

Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης: 20 χρόνια Ίμια… ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης συνηθίζει να μας εκπλήσσει και, πολλές φορές, να μας συγκινεί με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που κατά καιρούς πραγματοποιεί. Σήμερα το πρωί, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με πένθιμες κωδωνοκρουσίες, τελέστηκε στο ναό της Αγίας Μαρίνας το μνημόσυνο εις μνήμην των πεσόντων Ελλήνων ηρώων, που χάθηκαν στα Ίμια, τη νύχτα εκείνη της 31ης Ιανουαρίου 1996.

Τόσο στην Α΄όσο και στη Β΄ Θεία Λειτουργία, τελέστηκε το μνημόσυνο του Υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του Υπολοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς, ο προϊστάμενος του Ναού, π. Σεραφείμ Δημητρίου, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Ζακχαίου. Του αρχιτελώνη που ενώ με άδικο τρόπο εισέπραττε την φορολογία, έφτασε στην μετάνοια και στην επιθυμία να γνωρίσει τον Χριστό.

Όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ηρωικώς πεσόντες στα Ίμια λέγοντας πως “ο 21 χρόνων γιος ενός από τους ήρωες των Ιμίων, διερωτάται γιατί η στολή του πατέρα του, που παρέδωσαν στην οικογένεια ήταν γεμάτη τρύπες και αίματα και του αποκρύπτουν τα πραγματικά συμβάντα. Εύχομαι κάποια στιγμή, οι πραγματικοί υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας, να μετανοήσουν, όπως έπραξε και ο Ζακχαίος και να ομολογήσουν την αλήθεια”.

Στο τέλος της επιμνημόσυνης δέησης όλο το εκκλησίασμα έψαλλε τον Εθνικό ύμνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ