Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη διακοπή της μνημόνευσης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών από τον Πατριάρχη Ρωσίας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας που τέλεσε στον ναό του αγίου Γεωργίου στα Λατσιά, ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την έντονη απαρέσκειά του για τη στάση του Πατριάρχη Κύριλλου.

Παρότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επικρίνει τις ενέργειες του Πατριάρχη Ρωσίας και δεν συντάσσεται μαζί του, συνεχίζει να κρατά ουδέτερη στάση και αποστάσεις ασφαλείας στο θέμα της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας.

«Τη στάση τού Πατριάρχη Μόσχας τη θεωρώ απαράδεκτη. Δεν κόβουμε το μνημόσυνο ενός άλλου Προκαθημένου επειδή διαφωνούμε με μια θέση του. Μόνο εάν γίνει αιρετικός κάποιος διακόπτουμε κοινωνία μαζί του. Και αυτό που ξέρω είναι ότι ούτε ο Οικουμενικός ούτε ο Αθηνών είναι αιρετικοί. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτούς. Αν και προσπαθήσαμε να μεσολαβήσουμε ώστε να γίνει μία συνάντηση προς εξεύρεση λύσης, εντούτοις αυτό δεν άρεσε και έτσι δεν επιμείναμε. Αλλά ούτε ο Οικουμενικός θέλει να συναντηθεί με τον Μόσχας, ούτε κι ο Μόσχας θέλει να συναντηθεί με τον Οικουμενικό. Για αυτό εξάλλου και ως Εκκλησία Κύπρου τηρούμε μία ουδέτερη στάση διότι δεν συμφωνούμε με την στάση κανενός από τους δύο και δεν προχωρήσαμε στη μνημόνευση κανενός νέου Προκαθημένου», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

 

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: