Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:46

18 Δεκεμβρίου η εκλογή του Τριπροσώπου στην Κύπρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Να τηρήσουν τις προθεσμίες του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας Κύπρου αποφάσισαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Τοποτηρητή, μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το orthodoxia.info η ημερομηνία που επελέγη για την εκλογή του Τριπροσώπου από τον λαό της Κύπρου είναι η Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, η τελευταία δηλαδή Κυριακή πριν την εκπνοή του ορίου των 40 ημερών που προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης.

Όπως ανακοίνωσε ο Τοποτηρητής, αν υπάρξουν ανυπέρβλητες δυσκολίες η Ι. Σύνοδος θα συνέλθει και πάλι για αλλαγή ημερομηνίας.

ΜΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΠΤΩΣ

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η εκλογή του Τριπροσώπου θα γίνει με ψηφοδέλτιο στο οποίο θα αναγράφονται τα ονόματα υποψηφίων με την φωτογραφία τους. Για την αλλαγή αυτή χρειάστηκε να γίνει τροποποίηση του Καταστατικού Χάρτη ο οποίος προέβλεπε λευκό χαρτί στο οποίο οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να γράψουν το όνομα του κληρικού που επιθυμούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εκκλησία της Κύπρου θα συνεργαστεί με την Κυβέρνηση ώστε στα εκλογικά κέντρα να είναι επικεφαλής της διαδικασίας κυβερνητικοί λειτουργοί ενώ θα υπάρχουν και εκπρόσωποι των υποψηφίων.

Το γενικό πρόσταγμα για την διενέργεια των εκλογών θα έχει ο διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Κύπρου Ιωάννης Χαριλάου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ