Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 9:02

18η επέτειος ενθρόνισης του μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την 18η επέτειο από την ενθρόνισή του στο θώκο της μητροπόλεως Χαλκίδος εόρτασε χθες ο κ. Χρυσόστομος.

Για τον λόγο αυτό διοργανώθηκαν τιμητικές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν την υποδοχή ιερών λείψανα των αγίων ενδόξων νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.

Τα ιερά λείψανα εκόμισε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου 2020 ο αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Μυτιλήνης Ιάκωβος Καραμούζης, και τα υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος κήρυξε αμέσως μετά τον θείο λόγο στους πιστούς αναπτύσσοντας ερμηνευτικά τον ειρμό της η’ ωδής των ιαμβικών καταβασιών των Θεοφανείων εξηγώντας ότι η παρουσία των αγίων, μέσα από τα ιερά τους λείψανα, επιβεβαιώνει ότι είναι παιδιά φωτεινά του Θεού και με τις αρετές και τους μαρτυρικούς άθλους τους κάνουν να στενάζει ο άρχοντας του σκότους, δηλαδή ο διάβολος αποδυναμωμένος μετά τον ερχομό και την νίκη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρου, με συλλειτουργούς τον Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου, Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο και τον μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομ.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Επίσκοπος Ωρεών, ο οποίος ευχήθηκε εκ μέρους του ιερού κλήρου και του πιστού Λαού και προς τον μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την επέτειο της ενθρόνισής του, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσωπικότητα και την ένζηλη διακονία του μακαριστού μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τους αρχιερείς, τον πρωτοσύγκελλο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Καραμούζη για την ευλογία της μετακομιδής των ιερών λειψάνων, ενώ απευθυνόμενος προς τον κλήρο, τους αρχοντες και τον λαό της Χαλκίδας, τους παρακάλεσε να συνεχίσουν να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον ώστε, όσα καλά με πολλή αγάπη λέγονται για εκείνον, ο ίδιος να αγωνίζεται για να τα εφαρμόζει προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών της Εκκλησίας μας.

Αμέσως μετά τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνου του μακαριστού μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου όπου ο κ. Χρυσόστομος, ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στον μακαριστό μητροπολίτη ο οποίος, παρευρήσκετο συχνά στην επείτειο της ενθρονίσεώς του, όπως πέρσι που τέλεσε στην Χαλκίδα την τελευταία του Θεία Λειτουργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ