Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 4:08

Πρωτοβουλίες του μητροπολίτη Ιλίου για την αντιμετώπιση του trafficking

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σύσκεψη υπό την προεδρεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της Μητροπόλεως, με θέμα τη λήψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της τοπικής Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων (human trafficking).

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συμμετείχαν ακόμα ο Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ηρακλής Μοσκώφ, η Διευθύντρια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Α21 κα Μαρίνα Ντονοπούλου, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Ι.Μ. Ιλίου, εντεταλμένος σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και trafficking κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης και η ψυχολόγος και υπεύθυνη προγραμμάτων ενημέρωσης της Α21 κα Λητώ Καραγκούνη.

Κατά την διάρκεια της συσκέψεως τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ Εκκλησίας, Πολιτείας και Ιδιωτικών Φορέων για την αντιμετώπιση της σύγχρονης δουλείας, με όποια μορφή κι αν εμφανίζεται αυτή.

Ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, αφού ενημερώθηκε διεξοδικά τόσο για τις ως σήμερα αξιέπαινες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και για το σημαντικό έργο της Α21, ανέπτυξε τις σκέψεις του σχετικά με μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των τριών πλευρών, αλλά κι όποιου άλλου φορέα επιθυμεί να συνδράμει σε μια κοινή προσπάθεια για την προστασία των θυμάτων trafficking.

Στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε τα κάτωθι, τα οποία και πρόκειται να μπουν σε άμεση εφαρμογή το προσεχές διάστημα: Α) Δράσεις για την ενημέρωση των Κληρικών της Μητροπόλεως Ιλίου σχετικά με το πρόβλημα αυτό. Β) Ένταξη εκπροσώπων του ΥΠΕΞ και της Α21 στο πανελλήνιο δίκτυο για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας (καθώς κάποιες μορφές trafficking αποτελούν επακόλουθο της ενδοοικογενειακής βίας), το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της οποίας είναι Πρόεδρος. Γ) Δημιουργία ειδικής θεματικής ενότητας για το trafficking στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονεί το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του οποίου τελεί Αναπλ. Πρόεδρος, με σκοπό την ολοκληρωμένη επιστημονική ενημέρωση των Κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας μας πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα.

«Σκοπός μας, είπε ο Σεβασμιώτατος, είναι μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις να συμβάλουμε, ώστε η επέλαση του απειλητικού αυτού φαινομένου για την ανθρώπινη ζωή κι αξιοπρέπεια, με τις παγκόσμιες διαστάσεις και τα εκατομμύρια θύματα, ν’ αναχαιτιστεί, οι εγκληματίες να λογοδοτήσουν και τα θύματα να βρουν προστασία, γαλήνη και ασφάλεια, ώστε να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό. Είμαι βέβαιος ότι τα στελέχη της Εκκλησίας μας θα σταθούν ανάχωμα ισχυρό, όπως πράττουν πάντα, ώστε το τοξικό φαινόμενο της ανθρώπινης δουλείας να μη βρει άλλο πρόσφορο έδαφος στην πατρίδα μας. Εμείς ανταποκρινόμαστε θετικά στο κάλεσμα της Πολιτείας και θα συμβάλουμε ουσιαστικά και με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε σε λίγα χρόνια το πρόβλημα αυτό να περιοριστεί δραστικά και τελικά να εκλείψει».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ