Ελλάδα

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου

ORTHODOXIA.INFO: ΛΑΡΙΣΑ | Αναστάσιος Βόπης Μια ιστορική ημέρα ξημέρωσε σήμερα για την Λάρισα, αφού πριν από λίγη ώρα, κλήρος και λαός, υποδέχτηκαν τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο νέος Ιεράρχης της Θεσσαλικής Μητρόπολης, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, κατέφτασε στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία, όπου εκεί τον υποδέχτηκαν δεκάδες Αρχιερείς που μετέβησαν στην πόλη της Λάρισας, καθώς οι αρχές του τόπου και εκατοντάδες πιστοί από ολόκληρη τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Αφού, ο κ. Ιερώνυμος, παρέλαβε την αρχιερατική ράβδο από τον τοποτηρητή Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ακολούθησε η προσφώνηση του Δημάρχου της πόλης κ. Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος, εκ μέρους όλων, τον καλωσόρισε στην πόλη της Λάρισας.

Στη συνέχεια, ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, κατευθύνθηκε με πομπή, προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου σύμφωνα με το τυπικό, ακολούθησε η τελετή της ενθρονίσεώς του.

Αμέσως μετά ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης, μετέβη στο μνήμα του μακαριστού προκατόχου του κ. Ιγνατίου, όπου τέλεσε τρισάγιο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στο Φανάρι ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

Ο νέος διευθυντής του ιδιαιτέρου του γραφείου του Μητροπολίτη Λαρίσης

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η πρώτη Θ. Λειτουργία του νέου μητροπολίτη Λαρίσης στην έδρα του

Αναστασιος Βόπης

VIDEO Στιγμιότυπα από την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Λαρίσης

Αναστασιος Βόπης

Λαρίσης: «Το πρόβλημα σε αυτό το Κράτος δεν ήταν ποτέ η Εκκλησία»

Αναστασιος Βόπης

Χαρά και συγκίνηση στον αγιο Ιωάννη «Κυνηγό» στον αποχαιρετισμό του νέου μητροπολίτη Λαρίσης

Γιώργος Δ. Φερδής