Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:34

15 έτη αρχιερατείας του μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

O Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος συμπλήρωσε 15 έτη από την χειροτονία του σε Επίσκοπο, που τελέσθηκε το 2004 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως θέλοντας να εορτάσει αυτήν την επέτειο διοργάνωσε εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του κ. Ανθίμου, παρουσία των τοπικών Αρχόντων και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό.

Μετά το κήρυγμα ευχαρίστησε όλους όσους ήλθαν στην Θεία Λειτουργία για να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους και, ενθυμούμενος την ημέρα της χειροτονίας και ενθρονίσεώς του στην Αλεξανδρούπολη, τίμησε τον τότε διάκονό του και νυν εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού π. Κωνσταντίνο Μίχογλου με το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου και του ανέθεσε το λειτούργημα της πνευματικής πατρότητος, καθώς ο π. Κωνσταντίνος θα είναι πλέον ο υπεύθυνος ιερέας του Κέντρου Νεότητος στην πόλη μας.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα 15 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως με την Μεικτή Χορωδία “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος”, υπό τη διεύθυνση του καθηγητού Θεολογία του Α.Π.Θ. κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη.

Για την εκδήλωση ήλθαν στην Αλεξανδρούπολη οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων και τέλος, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης

Ακολούθησε το πρώτο μέρος από ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι με την Μεικτή Χορωδία “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος” από τη Θεσσαλονίκη, υπό τη διεύθυνση του κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη, ενώ το δευτερο μέρος περιελάμβανε τραγούδια από την Χορωδία και την κ. Γεωργία Νταγάκη, καταξιωμένη τραγουδίστρια και βιρτουόζα της κρητικής λύρας.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως Ειρηναίος Λαφτσής παρουσίασε δύο εκπλήξεις στον μητροπολίτη κ. Άνθιμο και αυτές ήταν το νέο βιβλίο του Μητροπολίτου με τον τίτλο “ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΝΘΙΜΟΣ ΛΟΓΟΣ” μέσα στο οποίο περιείχε τις εγκυκλίους Χριστουγέννων και Πάσχα από το 2004 έως το 2019, καθώς επίσης και 10 ομιλίες όλων αυτών των ετών. Το βιβλίο χαιρετίζει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, καθώς και το αφιερωματικό τεύχος του περιοδικού “ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ” του Μητροπολιτικού Ναού με φωτογραφικό υλικό από τα 15 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Η εκδήλωση τελείωσε με δυο ακόμα εξαίρετα τραγούδια από τη Χορωδία, ιδιαίτερα το αφιερωμένο στην Αλεξανδρούπολη τραγούδι “Όμορφη Πόλη” του μεγάλου συνθέτου μας Μίκη Θεοδωράκη.

Στο τέλος της εκδηλώσεως τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος. Ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε μήπως δεν ταιριάζουν κοσμικά τραγούδια σε μία επέτειο επισκόπου, καταλήγοντας πως η “Εκκλησία δεν είναι έξω από τον κόσμο, αλλά μέσα σ’ αυτόν…και η Εκκλησία είναι, όταν ανοίγεται στον κόσμο”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ