Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:36

Η πανήγυρη της Μεταμορφώσεως στον Άγιο Σώστη Ν. Σμύρνης (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Του Αναστάσιου Βόπη για το Orthodoxia.info

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Αυγούστου 2018, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Δεσποτικής εορτής του Μεταμορφωθέντος Κυρίου στον ομώνυμο Ναό του Σωτήρος (Άγιος Σώστης), που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Κατά τον Eσπερινό προεξήρχε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Γιαννάκας, ο οποίος πλαισιωνόταν από τους ιερείς του Ναού, αλλά και από κληρικούς της Μητροπόλεως .

Κατά το θείο λόγο ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως τονίζοντας πως: «Μόνο μέσα στην εκκλησία μπορούμε να βιώσουμε την διαρκή πραγματικότητα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Μόνο μέσα στην εκκλησία μπορούμε να ξαναποκτήσουμε αυτό που έχουμε απολέσει και να απολαύσουμε την παρουσία του Θεού, γιατί η ύπαρξή μας είναι πλασμένη για να είναι ένα δοχείο, ένας υποδοχέας, αυτής της χάρις του Θεού».

Τον Ιερό Ναό κατέκλυσε πλήθος πιστών που προσήλθε από νωρίς για να προσκυνήσει την εικόνα της Μεταμορφώσεως, ενώ τους ψαλμούς της εορτής απέδωσαν θαυμάσια οι δύο βυζαντινοί χοροί του ναού.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ