Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:59

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Εκκλησιαστικοί ύμνοι από Ανατολή & Δύση σε μια συναυλία αξιώσεων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια συναυλία με βυζαντινούς και εκκλησιαστικούς ύμνους και υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.

Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια της παρουσίας της εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας από την Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους στον ναό του Ωραιοκάστρου, οι χορωδίες του ναού αλλά και βυζαντινοί χοροί παρουσίασαν στο κοινό μια συναυλία υψηλού επιπέδου.

Στη συναυλία συμμετείχαν ο Βυζαντινός Χορός “Θεσσαλονίκη” υπό τη διεύθυνση του Δρ. Μουσικολογίας Αντώνη Κωνσταντινίδη, μετά τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο ελληνορωσικό πασχαλινό φεστιβάλ στην Μόσχα, ο Μουσικός Ακαδημαϊκός Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων και τα χορωδιακά σύνολα της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, η γυναικεία χορωδία Eu Choralis και η παιδική χορωδία Σολ υπό τη διεύθυνση της κ. Άννας Γεράση.

Ο ναός ήταν κατάμεστος και αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο για να ακουστούν από τις χορωδίες “μέλη από τη βυζαντινή μουσική παράδοση αλλά και τη δυτική εκκλησιαστική υμνολογία, με ένα σύντομο πέρασμα από τα spirituals της Αφρικής, για να καταδειχθεί η κοινή μήτρα της προκλασικής, κλασικής και σύγχρονης εκκλησιαστικής μουσικής που δεν είναι άλλη από την αρχαία ελληνική μουσική, όπως αυτή εξελίχθηκε μέσα από τη λόγια μουσική του Βυζαντίου και την ανυπέρβλητη υμνογραφία”, όπως υπογράμμιζε η ανακοίνωση της συναυλίας.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Εκκλησιαστικοί ύμνοι από Ανατολή & Δύση σε μια συναυλία αξιώσεων

Ο προϊστάμενος του ναού πατήρ Νικόλαος Μοναστηρίδης, στην αρχή της εκδήλωσης, τόνισε τις ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που έχει η ενορία, το υψηλό τους επίπεδο παρά τα ελάχιστα διαθέσιμα οικονομικά μέσα καθώς και την ανταπόκρισή τους ειδικά στα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Ευχαρίστησε, ακόμη, τους συμμετέχοντες και τους παριστάμενους καθώς και όσους στηρίζουν το έργο της ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ