Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:14

12 ρωμαιοκαθολικές γυναίκες από τις Φιλιππίνες βαπτίστηκαν ορθόδοξες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη βάπτιση 12 γυναικών από τις Φιλιππίνες τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, στο νέο βαπτιστήριο του Προσκυνηματικού ναού Αγίου Ανδρέα και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων, στον αύλειο χῶρο της Μητροπόλεως Ταμασού την Παρασκευή 31 Αὐγούστου.

Ο κ. Ησαϊας αποδέχθηκε με χαρά το αίτημα των πρώην ρωμαιοκαθολικών γυναικών να γίνουν δεκτές στούς κόλπους τῆς ορθοδόξου Εκκλησίας, διά του Αγίου Βαπτίσματος. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αυτή διαδραμάτισε ο ιερομονάχος Βαρνάβας Χρυσάνθου, κληρικός της Μητροπόλεως Ταμασοῦ και Ορεινής, ο οποίος κατάγεται από Κύπριο πατέρα και Φιλιππινέζα μητέρα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο και στον οποίο, ο Μητροπολίτης Ταμασού, ανέθεσε την κατήχηση και την πνευματική προετοιμασία των 12 γυναικών.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν η κοινή απαγγελία από τις 12 γυναίκες, τού “Πιστεύω”, στην επίσημη γλώσσα των Φιλιππινών Νήσων, την Ταγκαλική (Tagalog).

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, τέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος πλαισιούμενος από τον π. Βαρνάβα Χρυσάνθου και άλλους κληρικούς, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος, ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.

Το γεγονός χαρακτηρίζεται ιστορικής σημασίας, καθότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Εκκλησίας της Κύπρου πού τελείται ομαδική βάπτιση ετεροδόξων, προερχομένων από τις Φιλιππίνες.

Φωτογραφίες: Ι.Μ. Ταμασού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ