100.000 ρούβλια πρόστιμο σε ρωσική ενορία επειδή τέλεσε τη Θ. Λειτουργία της Ανάστασης

Photo: userapi.com

Πρόστιμο ύψους 100.000 ρουβλίων, περίπου 1.400ευρώ καλείται να πληρώσει μια ενορία στην Ρωσία, επειδή παραβίασε τις αποφάσεις για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, και το βράδυ της Ανάστασης τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο orthochristian την απόφαση έλαβε τοπικό δικαστήριο στην κεντρική ρωσική επαρχία Κεμέροβο τόπου εκδικάστηκε η υπόθεση κατά της ορθόδοξης ενορίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Επισκοπής του Κεμέροβο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η ενορία παραβίασε τα υποχρεωτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού τελώντας κανονικά την αναστάσιμη Θ. Λειτουργία το βράδυ της 18ης προς 19η Απριλίου  από τις 11:00 μ.μ. έως τις 2:00 π.μ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο δικαστής έλαβε υπόψη την οικονομική κατάσταση του νομικού προσώπου και θεώρησε ότι δεδομένης της φύσης του αδικήματος και του συνόλου των παραβάσεων, η ποινή θα πρέπει να επιβληθεί μόνο υπό μορφή χρηματικού προστίμου.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: