Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:45

Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο Άγιον Όρος σε Ιταλό προσκυνητή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένας πενηντάχρονος Ιταλός υπήκοος, που βρισκόταν σε προσκύνημα στο Άγιο Όρος, εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κορoνοϊού και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Αναφοράς, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό καταγράφηκε, χθες, στην Ιερά Μονή Χελανδαρίου, όπου μοναχοί παρατήρησαν ότι ο προσκυνητής εκδήλωσε βήχα και πυρετό και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Καρυών, απ’ όπου διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Αρμοδίως ιχνηλατούνται οι επαφές του Ιταλού προσκυνητή στο Άγιο Όρος και -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις Καρυές- εκτός από τη μονή Χελανδαρίου, όπου εγκαταβιούν περί τους εξήντα -σερβικής κυρίως καταγωγής- μοναχοί, είχε επισκεφτεί και το μοναστήρι της Ζωγράφου.

Η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικης κοινωνίας, συζήτησε προσφάτως το ενδεχόμενο να κλείσει για τους επισκέπτες- προσκυνητές το Άγιο Όρος, αλλά αποφάσισε πως αυτό δεν πρέπει να γίνει για «πνευματικούς λόγους».

Πηγή: Έθνος

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι εξετάσεις που έγιναν στο ΑΧΕΠΑ όπου μεταφέρθηκε ο προσκυνητής βγήκαν αρνητικές για τον κορονοϊό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ