Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 16:03

Ύμνοι και λόγοι για την Μεγάλη Εβδομάδα στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μουσική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Τον Νυμφώνα Σου Βλέπω» πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ύμνους του θείου Πάθους τους οποίους ερμήνευσαν ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Φώτιος Γιαννακάκης, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Φώτιος Κετσετζής, ο Πρωτοψάλτης Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πολιούχου Αθηνών Γιώργος Δεμελής και ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών Χαραλάμπης Συμεωνίδης.

Επίσης έψαλε βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Α’ Ψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων Αθανασίου Λασπά καθώς και η μαθήτρια Ευαγγελία Μπάκα.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης ανέγνωσε την ομιλία εις την Μεγάλη Εβδομάδα του Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός ενώ παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής Β’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος Κωνσταντίνος Άγγος, ο Άρχων Πρωτομαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε.  Σταμάτιος Κίσσας, ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ Κώστας Πολίτης, η τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου και εκατοντάδες κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενορία τα τελευταία δύο χρόνια γινεται μια πολύ σπουδαία δουλειά στον τομέα της Βυζαντινής Μουσικής από τον πρωτοψάλτη του ναού κ. Αθανάσιο Λασπά, ο οποίος όπως μας δήλωσε “Στο πλαίσιο των δράσεων της ενορίας μας, συγκροτήθηκε μια χορωδία με κύριο στόχο τη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής. Επιδιώκουμε την προώθηση της μουσικής παράδοσης στις νέες γενιές, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση σε θέματα παράδοσης και διατήρησης της εθνικής ταυτότητας”.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ