Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:25

Χωρίς ευχές στο επισκοπείο αλλά με τα νιάτα της Ξάνθης εόρτασε τα ονομαστήριά του ο μητροπολίτης Παντελεήμων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κατάνυξη και απλότητα εόρτασε χθες τα ονομαστήριά του ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Το πρωί, ο εορτάζων μητροπολίτης ιερούργησε στον μητροπολιτικό ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης. Προτίμησε, αν και ημέρα της ονομαστικής του εορτής, να μην μιλήσει εκείνος στο εκκλησίασμα αλλά ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης, πατήρ Ιωακείμ Μούκανος.

Ο πατήρ Ιωακείμ, στον λόγο του, αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του αγίου Παντελεήμονος. “Το μεγαλύτερο εγκώμιο του αγίου είναι το ίδιο του το όνομα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, μίλησε για την αγάπη και το έλεος του Θεού προς τους ανθρώπους. “Κολυμπάμε κι απολαμβάνουμε το έλεος του Θεού”, υπογράμμισε.

Κλείνοντας την ομιλία του, εξήρε την προσωπικότητα του εορτάζοντα ποιμενάρχη της Ξάνθης λέγοντας ότι αποτελεί “δώρο του Θεού στην τοπική εκκλησία” ενώ πρόσθεσε ότι “ο δεσπότης μας, με τη ζωή του, με τα έργα του, μας διδάσκει όλους μας να αγωνιζόμαστε τον καλόν αγώνα της πίστεως”. Δεν παρέλειψε να του ευχηθεί υγεία και μακροημέρευση καθώς και “να χαιρόμαστε την ποιμαντορία του”.

Ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, λόγω της γενικότερης κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, προτίμησε να μη δεχθεί ευχές στο επισκοπείο, παρά μόνο από όσους παρακολούθησαν το πρωί τη θεία λειτουργία, και να περάσει την ημέρα των ονομαστηρίων του με τα νιάτα της περιοχής που απολαμβάνουν ξένοιαστες στιγμές διακοπών στις κατασκηνώσεις της μητρόπολης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ