Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:50

Ο Ελληνισμός του Παρισιού γιορτάζει την 25η Μαρτίου - Ακούστηκε ο εθνικός ύμνος στην πρωτεύουσα της Γαλλίας

Χρώματα Ελλάδας στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την κατάθεση στεφάνων στην Αψίδα του Θριάμβου στα Ηλύσια Πεδία από τις ελληνικές αρχές της Γαλλίας ολοκληρώθηκαν χθες οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε θεία λειτουργία και δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Στη δοξολογία παρεβρέθηκαν ο πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Παντιάς Ηλιάδης, ο επιτετραμένος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Μίλτος Νικολαίδης, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, ο Αντιπροσώπος της Ελλάδος στην UNESCO κ. Μιχάλης Σπινέλλης, ο υπευθύνος του προξενικού γραφείου κ. Δημήτρης Ψίαχας, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος Άμυνας κ. Παντελής Πετρακάκης, η προέδρος της Ελληνικής κοινότητας κα Σέτα Θεοδωρίδου, εκπαιδευτικοί και μαθητές των ελληνικών σχολείων, ο προσκοπισμός του Παρισιού και πλήθους κόσμου.

Οι ελληνικές σημαίες υψώθηκαν στη γνωστή λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων από παιδιά της διασποράς αλλά και από τους προσκόπους που κρατούν ζωντανή τόσα χρόνια την ελληνική παράδοση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και οι αρχές της Ελλάδος και της Κύπρου στο Παρίσι κατέθεσαν στεφάνια για να τιμήσουν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή στο Δημαρχείο του 5ου διαμερίσματος του Παρισιού παρουσία όλων των Ελλήνων που θαύμασαν τα νέα παιδιά. Τα παιδιά των ελληνικών σχολείων ήταν ντυμένα με ελληνικές ενδυμασίες, απαγγέλοντας τα ποιήματα και τα τραγούδια που οι Έλληνες δάσκαλοι μαθαίνουν για να τιμούν μ αυτό τον τρόπο την ημέρα και να μένουν χαραγμένα τα ελληνικά στοιχεία στην ομογένεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ