Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:29

ΧΡΙΣΤΟΣ, ΑΛΗΘΩΣ, ΑΝΕΣΤΗ!

Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος
Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος
Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος είναι Θεολόγος Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Υπηρετεί στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίων Αναργύρων, του ομώνυμου Δήμου της Αττικής.

Του ιδίου συγγραφέα:

Κενό το Μνήμα Του, καινό το μήνυμά Του. Ανάσταση χωρίς αντίσταση δεν υπάρχει και αντίσταση δίχως Ανάσταση δεν λογίζεται.

Τούτο τον καιρό δοκιμάζεται η αντοχή μας και κλονίζεται η συνοχή μας∙ ως άτομα, ως κοινότητα, ως Εκκλησία. Είναι στη θέλησή και στην απόφασή μας να τρομάξουμε τον φόβο και να φοβίσουμε τον τρόμο. Τον φόβο επειδή καταδυναστεύει την ζωή μας και ταλαιπωρεί τη βιωτή μας. Τον τρόμο για να μην εμποδίζει την επικοινωνία μας με τον συνάνθρωπο και την προσευχή μας στον Θεάνθρωπο.

Ο Κύριος δέχθηκε την άρνηση του Πέτρου, την προδοσία του Ιούδα, την απαίτηση του Ιωάννη, την δυσπιστία του Θωμά∙ όταν ο Ίδιος γεύτηκε την χλεύη του όχλου, την λόγχη των στρατιωτών, την αδικία των αρχόντων, την μαστίγωση των προθύμων, την εγκατάλειψη των ανθρώπων. Εμείς συνεχίζουμε να παραπαίουμε μεταξύ πίστης και αμφιβολίας, άγνοιας και πλάνης, υπερβολής και επιφύλαξης.

Κρίση είναι και θα περάσει, πανδημία και θα παρέλθει, πειρασμός και θα χαθεί. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ για να ανασταίνει ότι μας απειλεί και να μας ενδυναμώνει σε ότι Τον αμφισβητεί. ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ