Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:24

Χιλιάδες πιστοί στο Σηρικάρι Κισάμου για τον Όσιο Νικηφόρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παραπάνω από δύο χιλιάδες πιστοί, απ΄ όλο τον Νομό Χανίων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, η οποία οργάνωσε προσκύνημα στην γενέτειρα γη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στο Σηρικάρι της Επαρχίας Κισάμου.

Στο Σηρικάρι ανεγείρεται Ι. Ναός, ο πρώτος στην Κρήτη, αφιερωμένος στον Όσιο Νικηφόρο.

Στο προαύλιο του νεοανεγειρόμενου Ι. προσκυνηματικού αυτού Ναού τελέστηκε Ι.Παράκλησις του Οσίου Νικηφόρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και ακολούθησε η ευλογία των άρτων υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και μετείχε της Ι.Παρακλήσεως μετά πλειάδας προσκυνητών εκ της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, υπό την ευθύνη οργανώσεως του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχ. κ. Δαμασκηνού Λιονάκη ο οποίος συντόνισε 6 λεωφορεία από τα Χανιά, τέσσερα από την Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους όπου προΐσταται ως Εφημέριος και ένα από την Ενορία Αγίας Μαρίνας καθώς και ένα από την Ενορία Αγίας Αικατερίνης Νέας Χώρας. Επίσης δεκάδες ιδιωτικά αυτοκίνητα συνόδευσαν την πομπή από τα Χανιά.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αφού χαιρέτισε και καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνό, εξέφρασε την βαθιά συγκίνηση και χαρά του διά την τέλεση της Ι. Παρακλήσεως, ως και την πορεία εργασιών του Ι. προσκυνηματικού Ναού, τα θυρανοίξια του οποίου, όπως ανακοίνωσε, θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή και άλλων Προκαθημένων Ορθοδόξων Εκκλησιών, το εσπέρας της Τρίτης 2 Οκτωβρίου.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης καθώς και ο π. Απόστολος Διαμαντούδης οι οποίοι συνόδευσαν και τα αντίστοιχα λεωφορία των Ενοριών τους.

Πηγή: agonaskritis.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ