Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 17:22

Νέο πρεσβυτερο απέκτησε η μητρόπολη Κερκύρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, ημέρα της αποδόσεως του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η χειροτονία εις πρεσβύτερον του διακόνου π. Αρσενίου Πεπέ.

Ο Μητροπολίτης στον λόγο που απηύθυνε, τόσο στον νεοχειροτονηθέντα όσο και στους πιστούς, εξήρε τη μεγάλη σπουδαιότητα της Ιεροσύνης η οποία στην εποχή μας δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην τέλεση της θείας λειτουργίας, αλλά χρειάζεται να περάσει με ένταση και στη διακονία του πλησίον, στην κατήχηση των ανθρώπων, στην προφύλαξή τους από τις αλλότριες ιδέες.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε και τον κίνδυνο που υπάρχει ιδιαίτερα στους Ιερείς να αγαπήσουν την παρούσα δόξα, παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, στην οποία αναφέρεται πως οι άνθρωποι αγάπησαν περισσότερο τη δόξα των ανθρώπων παρά τη δόξα του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος, καταλήγοντας την προσφώνησή του, ευχήθηκε στον νέο Ιερομόναχο να οδηγήσει ως άλλος Μωυσής το λαό του Θεού, τον οποίο του εμπιστεύτηκε ο Κύριος, μέσω της “Ερυθράς θαλάσσης” της παρούσης ζωής και του σύγχρονου πολιτισμού, στη σωτηρία. Ο νέος πρεσβύτερος θα υπηρετήσει στην ενορία του χωριού Λάκωνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ