Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 4:05

Πρεσβύτερο χειροτόνησαν τον αρχιδιάκονο της μητροπόλεως Καλαμαριάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου της μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Αριστοτέλους Κωστόπουλου, τέλεσε χθες το πρώι ο μητροπολίτης Ιουστίνος στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς.

Ο νέος πρεσβύτερος είναι γόνος ιερατικής οικογενείας, με καταγωγή από τον Βόλο και στην προσλαλιά του ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πνευματική του πορεία εντός της εκκλησίας.

Με συγκίνηση ξεχώρισε την ιερατική οικογένεια της μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, καθώς και την κατά σάρκα οικογένειά του με πρώτη την  πρεσβυτέρα του, που συμμετείχε μάλιστα στη χειροτονία.

Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον μητροπολίτη κ. Ιουστίνο, ευχαριστώντας τον για την παντοειδή και πατρική έκφραση της αγάπης του προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Ιουστίνος νουθέτησε και παρότρυνε τον νέο πρεσβύτερο, ο οποίος θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Κρήνης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή λαϊκών(!) στη τέλεση χειροτονίας, που ενέδυαν το νέο πρεσβύτερο με τα ιερατικά άμφια όπως δείχνουν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ