Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 11:28

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Ρόδου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παραδεισίου και προέβη στη χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Ναθαναήλ Μυλωνά.

Ο Θεοφιλέστατος στην προσφώνηση του κάλεσε το νέο Πρεσβύτερο να υπηρετήσει με ζήλο, γνήσια αγάπη και φόβο Θεού την Εκκλησία του Χριστού και τον άνθρωπο. Ιδιαίτερα δε τόνισε την πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια που πρέπει να έχει ως Κληρικός σε όλες τις εκφράσεις της ζωής του έχοντας ως παράδειγμα του τον Άγιο Νικόλαο, ως γνήσιο πρότυπο πίστεως, πραότητος και εγκρατείας.

Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε επίσης στα γνωρίσματα του γνησίου εκκλησιαστικού φρονήματος, της αυθεντικής ιερατικής συνειδήσεως και της υπακοής προς την Εκκλησία ως πρωταρχικό μέλημα κάθε κληρικού.

Στο τέλος μετέφερε προς τον χειροτονηθέντα τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Κυρίλλου και ευχήθηκε στον νέο Πρεσβύτερο ευδόκιμη και ευλογημένη διακονία.

Ο νέος Πρεσβύτερος γεννήθηκε στη Ρόδο το έτος 1983. Κατάγεται από την κωμόπολη του Παραδεισίου, στην οποία και θα υπηρετήσει, είναι έγγαμος και τυγχάνει απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης.

Εκ της Ι. Μ. Ρόδου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ