Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:46

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κηφισίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή, 19ῃ Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης. Κατά τη διάρκεια τής Θείας Λειτουργίας, ο κ. Κύριλλος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Εμμανουήλ Μαλλιου, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας προέτρεψε το νέο ιερέα να μείνει πιστός στην παράδοση της Εκκλησίας τηρώντας όσα παρέλαβε και τον συμβούλεψε, όταν κάποια στιγμή αισθανθεί πνευματική εξάντληση μέσα στα χρόνια της ιερατική του διακονίας τότε θα πρέπει να υψώσει τα χέρια στο Θεό.

“Μόνο όταν στραφείς προς τον Θεό και ζητήσεις την βοήθεια Του στα ιερατικά προβλήματα, τότε θα μπορέσεις να έχεις επιτυχημένη ιερατική διακονία. Αν προσπαθήσεις με της δικές σου δυνάμεις μόνο θα αποτύχεις”.

Ο νέος πρεσβύτερος είναι έγγαμος κληρικός, γόνος ιερατικής οικογένειας και θα συνεχίσει την διακονία του στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης.

Ευχή πάντων να καταστεί άξιος λειτουργός του επιγείου Θυσιαστηρίου και άγρυπνος φύλακας της παραληφθείσης παρακαταθήκης.

Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γκλιάνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ