Τρίτη 23 Απριλίου 2024 | 14:45

Χειροτονία νέου διακόνου στην Μητρόπολη Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Χριστοδούλου του Θαυματουργού, του και κτήτορος της Μεγάλης Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου εν Πάτμω, ημέρα η οποία σημαίνει πολλά στη σκέψη και την καρδιά του Επισκόπου, αφού κατ’ αυτήν διήγε τα ονομαστήριά του ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος, επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, για να προσφέρει, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, τον Πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης, στον Αλέξανδρο π. Ιωάννου Μπογή, στον καθεδρικό Μικρασιατικό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Βαρβασίου, μεταξύ πολλών κληρικών και ιδιαίτερα του π. Ιωάννου Μπογής, κατά σάρκα πατέρα του νέου διακόνου, και του π. Ιωάννου Βορριά, γαμβρού επ’ αδελφή του χειροτονηθέντος, αλλά και πλήθους ευσεβών πιστών οι οποίοι είχαν κατακλύσει από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό, για να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν το «Άξιος» στο νέο διάκονο .

Στην ομιλία του ο νέος διάκονος, αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στην ευλογημένη πορεία που τον οδήγησε στη μεγάλη απόφαση να ιερωθεί, εξέφρασε την ιερά και βαθειά συγκίνηση της προσωπικής του Πεντηκοστής, την ευγνωμοσύνη του και τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνετέλεσαν στην απόφαση της αφιερώσεώς του στη διακονία του θεού, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον μακαριστό Μητροπολίτη Χίου κυρό Διονύσιο Μπαϊρακτάρη, του οποίου υπήρξε πνευματικό τέκνο και τον οποίο παιδιόθεν είχε διακονήσει.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο ο οποίος αποτελεί την δωδέκατη χειροτονία από την ενθρόνιση του, αφού ανέφερε ότι «εκ κοιλίας μητρός του» ήταν προορισμένος να ιερωθεί, τον κάλεσε να εγκολπωθεί και να μιμηθεί το πρότυπο εκείνου του εκκλησιαστικού και εθνικού ανδρός που η διακονία του είναι να φέρνει μέσα στον κόσμο τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού και του Ευαγγελίου και ιδιαίτερα εδώ στα ακριτικά σύνορα του έθνους μας, την ιστορία, τη δόξα κα το μεγαλείο της Ελλάδος.

Τον προέτρεψε δε να γίνει ένας γνήσιος Ορθόδοξος Έλληνας Κληρικός που δεν θα συμβιβάσει ποτέ αυτές τις δύο αξίες, αυτούς τους δύο μεγάλους φωτεινούς προβολείς με άλλες, όπως συνήθιζε να λέει ο μακαριστός προκάτοχός του Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρός Διονύσιος.

Μίλησε για την αφοσίωση με την οποία τον είχε υπηρετήσει ο νέος Διάκονος, την πατρική αγάπη με την οποία τον είχε αγκαλιάσει ο μακαριστός γέροντας αλλά και την επιθυμία του να του προσφέρει τους βαθμούς της ιεροσύνης.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, προέτρεψε το νεοχειροτονούμενο, μιμούμενος τον Ιερέα πατέρα του, να λάβει το τάλαντο της διακονίας του λαού του Θεού και να το καλλιεργήσει, ούτως ώστε όταν έρθει η στιγμή που ο Δωρεοδότης Κύριος ζητήσει τον απολογισμό του, αυτό να είναι πολλαπλάσιο. Τον συμβούλευσε, επίσης, να έχει ιεροπρέπεια, σοβαρότητα, ευσέβεια, σεμνότητα, ταπεινότητα αλλά και πνευματική αρχοντιά, όπως ο εξ αδελφής γαμβρός του, πατήρ Ιωάννης Βορριάς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Διάκονος π. Αλέξανδρος Μπογής, ο οποίος ας σημειωθεί εισέρχεται στον έγγαμο κλήρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως ως άμισθος κληρικός, διένειμε το αντίδωρο δεχόμενος ευχές από το εκκλησίασμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ