Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:33

Χειροτονία διακόνου την παραμονή Χριστουγέννων τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή προ της του Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Λουτρών Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία, του Μονάχου Πορφυρίου, κατά κόσμον Βασίλειου Σιδηρόπουλου, η κουρά του οποίου πραγματοποιήθηκε το εσπέρας του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου, εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά.

Στην ομιλία του προ της Χειροτονίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και στην μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων που ανατέλλει, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι ο Χριστός είναι ο μόνος που μπορεί να μας σώσει και θα πρέπει να ακολουθούμε το θέλημα Του, που είναι να είμαστε κοντά Του και να κερδίσουμε την Ουράνια Βασιλεία.

Ενώ απευθυνόμενος στον νεοχειροτονούμενο π. Πορφύριο, τον συμβούλεψε με πατρικούς λόγους περί του υψίστου λειτουργήματος της Διακονίας, προτρέποντας τον να είναι Διάκονος της Αγάπης του Θεού, χωρίς εγωισμούς και κοσμικά φρονήματα και να μεταφέρει συνεχώς τα Μηνύματα του Κυρίου, οδηγώντας τους ανθρώπους εις την Σωτηρία.

Μέτα το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωαννης, περιχαρής εδέχθει εις το Επισκοπείο τα παιδιά, τους νέους και τις νέες της επαρχίας μας, οι οποίοι προσήλθαν και εφέτος για να τραγουδήσουν τα παραδοσιακά κάλαντα και επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους Ύμνους, μεταφέροντας με τον με το δικό τους αγνό και παραδοσιακό τρόπο, το μεγάλο μήνυμα της Χαράς, της Ειρήνης, της Αγάπης και της Καταλαγής, που πηγάζει μέσα από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Εκτός από τις μικρές ομάδες των πολλών παιδιών που με τις χαρούμενες παιδικές φωνές τους και με τον διάχυτο αυθορμητισμό πλημύρισαν την Αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως, τα βυζαντινά και τα παραδοσιακά κάλαντα τραγούδησαν, Στρατιώτες της 194 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Λαγκαδά, η Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως «ο Απόστολος Παύλος», οι χορωδίες των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Λαγκαδά «Μυγδονία» και «Πολυδενδρίου», τα κατηχητικά τμήματα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαγκαδά.

Υποδεχόμενος όλους με αισθήματα χαράς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τους ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους, ενώ τους απηύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης, ευχόμενος προς όλους ανεξαιρέτως τα Χρόνια Πολλά, προτρέποντας τους να κινούνται πάντοτε στο Φως των Χριστουγέννων και οι εφετινές εορτές να αποτελέσουν ένας σταθμό σωστού προσανατολισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ