Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:44

Χειροτονία διακόνου στην Μεγάλη Παναγία Θηβών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο μετά την εορτή των Φώτων (13 Ιανουαρίου) 2018, στο μνημειακό Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών, τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του Οσιολ/του μοναχού π. Εφραίμ (κατά κόσμον Σταύρου) Χριστοφοράκη από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, μέσα σε κλίμα κατανυκτικής ανάτασης και πνευματικής ευφροσύνης, με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων και πλήθους πιστών.

Ο νέος Διάκονος στη συγκινητική προσλαλιά του, ευχαρίστησε με ευγνωμοσύνη τον Σεβασμιώτατο για την έως τώρα εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ώστε να διακονήσει ως γραμματέας των γραφείων της Μητροπόλεώς μας στην πόλη των Θηβών, ως στέλεχος των Κατασκηνώσεων και ως κατηχητής, αλλά δε λησμόνησε και όσους συνέτειναν στην έως τώρα πορεία του, ιδιαιτέρως τον πνευματικό του πατέρα, πανοσ. αρχιμανδρίτη και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π. Σιλουανό Πεπονάκη, το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Ταγκαλέγκα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Θηβών -και θείο του- Πρωτοπεσβύτερο π. Γεώργιο Τουλουμάκο, τους «εγγύς και τους μακράν» ιερείς, τους γονείς, την αδελφή του και όλους τους παρευρισκόμενους συγκινημένους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος πατρικά προς το νέο διάκονο μίλησε «από καρδιάς» για το μέγιστο μυστήριο της Ιερωσύνης του Χριστού μας, αλλά και της ανθρώπινης ιερατικής διακονίας, ευχόμενος να αναζωπυρώνει καθημερινά το «εμπιστευθέν χάρισμα» του και να παραμένει ταπεινός σε όλη του την ιερατική πορεία, ευχαριστώντας με τη σειρά του τα προαναφερθέντα πρόσωπα για τη στήριξή τους αλλά και το συμπροσευχόμενο εκκλησίασμα το οποίο έσπευσε στο τέλος να πάρει αντίδωρο εκζητώντας τη σεπτή αρχιερατική ευχή του και να ευχηθεί το «Άξιος» στο νέο Διάκονο της Βοιωτικής Εκκλησίας μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ