Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:07

Χαρδαλιάς: Κλειστές για το κοινό οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Κλειστές για τους πιστούς θα είναι οι εκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως «οφείλουμε να μείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή. Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης. Άρα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για το κοινό. Είναι μια θυσία που πρέπει να κάνουμε για το κοινό καλό».

Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Χαρδαλιάς επαίνεσε την υπεύθυνη και ξεκάθαρη στάση της Εκκλησίας καθώς «η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την εγκύκλιο που εξέδωσε η οποία προτρέπει τους πιστούς να παραμείνουν στο σπίτι, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οφείλουμε όλοι να τη σεβαστούμε».

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη προέτρεψε, επίσης, «να ακολουθήσουμε όλοι χωρίς εξαιρέσεις την προτροπή της Ιεράς Συνόδου και να μείνουμε σπίτι μας από αγάπη. Δεν πρέπει να διακυβευθεί η εθνική προσπάθεια» και συμπλήρωσε πως «το κερί μας στην εκκλησία θα το ανάψουμε όταν τελειώσει αυτή η πρωτοφανής κρίση για όλους».

Ο κ. Χαρδαλιάς ολοκλήρωσε την απογευματινή ενημέρωση των πολιτών λέγοντας πως «προς το παρόν θα αρκεστούμε στην ατομική προσευχή, δίπλα στις εικόνες που ο καθένας μπορεί να έχει στο σπίτι του».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ