Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 13:41

Χαλκίδα: Σύναξη αναγνωστών την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις. Έτσι, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 3 Απριλίου 2016, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, οι οποίοι προέρχονταν από όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το πρώτο και κύριο μέρος της Συνάξεως ήταν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, κατά την οποία, προς της ενάρξεώς Της, στο τέλος του Όρθρου, έγινε και η Τελετή της Λιτάνευσης και Προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, όπως και πυκνού εκκλησιάσματος.

Στη Θεία Λειτουργία διηκόνησαν οι Υποψήφιοι Κληρικοί, είτε στο Ιερό Βήμα, είτε βοηθώντας τους δύο Χορούς των εκλεκτών Ιεροψαλτών του Ναού κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου.

Πριν την ανάγνωση του Αποστόλου, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες, εμπλουτίζοντας έτσι την τάξη των κατωτέρων αυτών Κληρικών. Ο πρώτος είναι ο κ. Νικόλαος Δημητρίου, πρωτοετής φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαστής της Βυζαντινής Μουσικής στην τάξη του κ. Δήμου Τσίμπου και ο δεύτερος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Καλομοίρης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου. Και οι δύο νέοι αναγνώστες προέρχονται από καλές οικογένειες, οι οποίες παρευρέθηκαν και με πολλή συγκίνηση χάρηκαν τα παιδιά τους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στην προσκύνηση του Ζωηφόρου Σταυρού, αλλά κάνοντας και ιδιαίτερη μνεία στην καλλιέργεια των Ιερατικών Κλίσεων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο ωραιότατο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, ευρισκόμενο πλησίον του Ενοριακού Παρεκκλησίου της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), ο Μητροπολίτης μας παρέθεσε γεύμα στους Αναγνώστες, το οποίο, με την ευθύνη του Προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και των συνεφημερίων του, Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα και Οικον. Χαραλάμπους Ταραμίγκου, προετοίμασαν η πρεσβυτέρα του π. Ηλία, Μαρία και οι λοιπές συνεργάτιδες της Ενορίας, κατά την διάρκεια του οποίου προσφώνησε δι’ ολίγων λόγων ο Πρωτοσύγκελος π. Νικόδημος,

Μετά το γεύμα και πριν την αναχώρηση των παιδιών, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά τον νεοεκδοθέντα Παρακλητικό Κανόνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και τον ψηφιακό δίσκο ακτίνας (CD), με τίτλο «Τραγούδια σαν Προσευχή – Δημωδώς και εντέχνως τη Θεομήτορι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ