Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:56

Χαλκίδα: Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου τέλεσε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Πρωί της Τρίτης 12 Μαΐου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νήφωνα Συριανό, Πρεσβ. Αναστάσιο Χρήστου και Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, μετά από αίτημα του καθηγητή θεολόγου του 5ου Γυμνασίου κ. Αντωνίου Χαϊδούτη, ο οποίος μαζί με το Γυμνασιάρχη κ. Νεκτάριο Καντανολέων και άλλους καθηγητές συνόδευσαν εκεί τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

Στα πλαίσια της εποπτικής- βιωματικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε τα τελούμενα, τα μέρη της Λειτουργίας και τη σημασία της χρήσης των Ιερών Σκευών.

Μετά την ανάγνωση του ευαγγελικού αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το περιεχόμενο του αναγνώσματος (Ιωάν. 8, 51-59).

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την προσοχή, την ενεργό συμμετοχή τους και διένειμε σε όλους ως ενθύμιο από μία Καινή Διαθήκη, ενώ στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, παρετέθη σε όλους πρωινό γεύμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ