Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:41

Χίος: Αναδρομικό “ευλογόσημο” για γάμους και βαπτίσεις προκαλεί πιστούς και ιερείς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου να εκτυπώσει και να μοιράσει πιστοποιητικό που θα φέρει την υπογραφή του για όσους γάμους και βαπτίσεις τελούνται σε εκκλησίες της Χίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Χίου “ΠΟΛΙΤΗΣ” η ανακοίνωση του Μητροπολίτη έγινε γνωστή από τους 9 Αρχιερατικούς Επιτρόπους (Χίου, Κάμπου, Βροντάδου, Καρδαμύλων, Βολισσού, Κουρουνίνων, Χαλκειούς, Νενήτων και Πυργίου) που επιφορτίστηκαν με το έργο της ενημέρωσης των ιερέων αλλά και των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών στις αρχές Μαΐου, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων, αφού προβλέπεται υποχρεωτικό αντίτιμο για το συγκεκριμένο πιστοποιητικό με την ονομασία “ευλογόσημο” της τάξεως των 5 ευρώ.

Μάλιστα ο Μητροπολίτη Χίου σκέπτεται το συγκεκριμένο πιστοποιητικό να δοθεί αναδρομικά για τα Μυστήρια που έχουν τελεστεί στο νησί από την ημέρα της ενθρόνισής του στη Χίο (το 2011) μέχρι και σήμερα.

Οι ιερείς του νησιού μιλούν για μια κίνηση που στερείται λογικής και που θα προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ τονίζουν ότι σε καμία άλλη Μητρόπολη δεν εφαρμόζεται τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΗΣ” παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί, κανένας ιερέας ή Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Ναού δεν δέχεται να εφαρμόσει το νέο εγχείρημα της Μητρόπολης Χίου.

Μητροπολίτης Χίου: «Υπάρχει απόφαση της Ιεράς Συνόδου»

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης του νησιού κ. Μάρκος διευκρινίζει ότι αυτή η απόφαση δεν είναι καινούρια και μάλιστα στηρίζεται σε απόφαση της Ιεράς Συνόδου από την εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Μάρκος σημειώνει ότι τα έσοδα από το συγκεκριμένο έγγραφο θα καταλήγουν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Χίου ενώ κατά τον ίδιο, το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται και σε άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδας όπως στις Ι.Μ. Καισαριανή, Κηφισιάς και Πειραιώς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ