Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:13

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ- Παναγία Γουμένισσα: Ξεχωριστές τιμές για τα Τριήμερα της “Μεταστάσης προς τη Ζωή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Κορυφώθηκαν σήμερα, τρίτη ημέρα του Δεκαπενταυγούστου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας στην μητρόπολη Γουμενίσσης. Τα «τριήμερα» της Παναγίας εορτάστηκαν με τη δέουσα λαμπρότητα στην ιστορική ιερά μονή Παναγίας Γουμενίσσης, η οποία έχει την ιδιαιτερότητα να είναι η μοναδική που πανηγυρίζει στις 17 Αυγούστου.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, στο καθολικό της μονής, τελέστηκε πανηγυρικός όρθρος και αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο συμμετείχαν οι μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ και Ιωαννίνων κ. Μάξιμος καθώς και ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Δημήτριος πλαισιούμενοι από κληρικούς της μητρόπολης Γουμενίσσης.

Τους χορούς των ιεροψαλτών λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Πρωτοψάλτης της ιεράς μονής αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής κ. Ιωάννης Χασανίδης καθώς και ο δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής της μητρόπολης Γουμενίσσης ιεροδιάκονος π. Ραφαήλ Γκουρβέλος, πλαισιούμενοι αμφότεροι από μαθητές τους.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, οι τρεις επίσκοποι χειροθέτησαν αναγνώστες νεαρούς μαθητές της Βυζαντινής Μουσικής, ηλικίας 10 έως 15 ετών.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Γουμενίσσης στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία των γνωστών «Χάλκινων της Γουμένισσας» καθώς και τιμητικού αγήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ