Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:06

Φιλάρετος: “Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε μια ενοποιημένη τοπική εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την πεποίθηση ότι πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους θα δημιουργηθεί στην Ουκρανία μια ενοποιημένη τοπική εκκλησία εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Φιλάρετος, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου».

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Interfax, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές δημιουργίας στην Ουκρανία μιας ενοποιημένης τοπικής εκκλησίας, ο Φιλάρετος είπε: «Φέτος».

Τόνισε, επίσης, πως οι εκκλησίες που δεν θα ενταχθούν στην Εκκλησία της Ουκρανίας, θα πρέπει να ονομάζονται Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία.

“Θα υπάρξει Αυτοκεφαλία που θα προκύψει σε συνέλευση από τους επισκόπους που ζήτησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκδώσει τόμο αυτοκεφαλίας. Όσοι δεν έχουν ζητήσει, δεν θα έχουν δικαίωμα στη συνέλευση. Οι τρεις εκκλησίες που έχουν ενωθεί για να σχηματίσουν μια ενοποιημένη τοπική ουκρανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία, θα εκλέξουν τον επικεφαλής. Όσοι δεν θα ενταχθούν στην ουκρανική εκκλησία θα ονομάζονται Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Φιλάρετος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ