Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:25

Φθιώτιδος: “Να γίνουμε άνθρωποι του Ουρανού, όχι της ρουτίνας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Κάλεσμα να γίνουμε άνθρωποι του Ουρανού, όχι της ρουτίνας, έκανε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Ο κ. Συμεών από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων Λαμίας τόνισε ότι χρειάζεται να κανουμε μια ενδοσκόπηση και για να διορθώσουμε την πορεία μας προς τον Θεό.

 

“Αν θέλουμε να γίνουμε πραγματικοί χριστιανοί, να ατενίζουμε το μέλλον με ελευθερία και απλώς όχι να υποτασσόμαστε σε τυπικές διατάξεις, νόμους και αρχές, που γίνονται βάσανα στην ζωή μας, χρειάζεται να δούμε βαθιά τον εαυτό μας. Να ασχολούμαστε με τη ζωή όχι των άλλων αλλά με τις δικές μας ατέλειες. Αξίζει ο εαυτός μας να ασχοληθούμε περισσότερο μαζί του για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε τον Θεό.

Ανήμερα της εορτής, ο κ. Συμεών μετέβη στην Ανατολική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην πανηγυρίζουσα ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Σπαρτιάς, όπου προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

 

Εκεί στο κήρυγμά του υπογράμμισε ότι η καρδιά που αγαπάει αληθινά, δεν κάνει διακρίσεις. “Αν πραγματικά η καρδιά μας θέλει τον Θεό, τίποτα δεν γίνεται εμπόδιο, αν έχουμε τέτοια θέληση. Έρχεται ο Άγιος να μας πει να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Ο Θεός μας ζητά να αγαπάμε κάθε άνθρωπο και αυτό δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Και φυσικά η αγάπη για κάθε άνθρωπο δεν σημαίνει συμβιβασμό και μειoδοσία στα θέματα της Πίστεως, αλλά αντίθετα η πραγματική αγάπη γεννά παρρησία και είναι απόλυτα ταυτισμένη με την αλήθεια. Η πραγματική αγάπη είναι νυμφευμένη με την αλήθεια και διαζευγμένη με το ψεύδος».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ