Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 2:24

Φθιώτιδος: “Θα κοινωνούσα αμέσως μετά από ασθενή με κορονοϊό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τη βεβαιότητα ότι θα κοινωνούσε αμέσως μετά από έναν ασθενή που έχει προσβληθεί από κορονοϊό εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Στο πλαίσιο συζήτησης για την πανδημία του κορονοϊού ο μητροπολίτης Συμεών μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι “αν γνώριζα ότι ο προηγούμενος πιστός έχει προσβληθεί από κορωνοιό, φυσικά και θα κοινωνούσα αμέσως μετά από εκείνον. Θυμηθείτε πως εμείς οι ιερείς γλείφουμε από το πάτωμα τη θεία κοινωνία αν τυχόν πέσει κάτω”.

Πρόσθεσε ότι “η Θεία Κοινωνία δεν είναι πολυβιταμίνη που θα σε κάνει Σούπερμαν. O Χριστός είναι η Θεία Κοινωνία. Δεν είναι το μαγικό το οποίο θα σε κάνει να μην αρρωσταίνεις ή να μην πεθαίνεις. Αλλά δεν μεταδίδει η ίδια τον ιό. Άλλωστε ούτε κανείς μπορεί να μας τεκμηριώσει ποτέ ότι μεταδόθηκε κάποιος ιός μέσα από τη Θεία Ευχαριστία. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό ας μας το τεκμηριώσει. Ίσα ίσα υπάρχουν εκ του αντιθέτου μαρτυρίες και εμπειρία από τη ζωή της Εκκλησίας μας”.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος παρουσιάστηκε καθησυχαστικός προς τους πιστούς, λέγοντας ότι “θα πρέπει να τηρούμε τις οδηγίες που έχουν δοθεί, τους κανόνες υγιεινής και να προστατεύουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά κυρίως τις ευπαθείς ομάδες τις οποίες θα πρέπει να προφυλάξουμε με κάθε τρόπο. Να είμαστε σωστά ενημερωμένοι, προσγειωμένοι, ήρεμοι, να έχουμε αίσθημα ευθύνης και όσοι έχουν δημόσιο λόγο να αποφεύγουν τις ιδεοληψίες”.

Όσον αφορά τις συναθροίσεις στους ναούς, ο κ. Συμεών υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα συζήτησης, όμως αν απαγορευτούν γενικά, τότε η Εκκλησία θα αξιολογήσει την κατάσταση.

Τέλος, για να ελαφρύνει το κλίμα της συζήτησης, τόνισε χαριτολογώντας ότι “αν με δείτε να εξαφανίζομαι για 15 ημέρες να καταλάβετε ότι κόλλησα. Το κακό είναι ότι θα πρέπει να μπει σε καραντίνα όλος ο νομός αφού συναντιέμαι καθημερινά με πολύ κόσμο, έχω συναντηθεί με χιλιάδες”.

Πηγή: Lamianow.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ