Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 18:11

Φθιώτιδος: “Η σημερινή εποχή έχει ανάγκη από σύγχρονους μάρτυρες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την ανάγκη προσφοράς και θυσίας για τον συνάνθρωπο τόνισε για ακόμα μια φορά στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Ο κ. Συμεών που παρευρέθηκε στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι, στην αρχιεπισκοπική περιφέρεια όπου ήταν υπεύθυνος ως πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αθηνων,  τόνισε πως “η σημερινή εποχή έχει ανάγκη από σύγχρονους μάρτυρες, ανθρώπους της προσφοράς και της θυσίας. Ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να βγουν από τον εαυτό τους και να δωθούν στον άλλο άνθρωπο”.

Ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδος υπογράμμισε πως “ο σήμερα εορταζόμενος Άγιος Αρτέμιος μας στέλνει δύο μηνύματα. Πρώτον ότι ο άνθρωπος του σήμερα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα της εποχής με την δύναμη, τον εγωισμό και την εξυπνάδα του, αλλά με την σταυρωμένη αγάπη”.

Επίσης πρόσθεσε ότι “ο Αγίος Αρτέμιος σε κάθε άνθρωπο που είναι αφοσιωμένος στην αγάπη του Θεού και των αδελφών του έχει να δώσει μεγάλο κουράγιο και δύναμη. Μας καλεί να συνεχίσουμε την πορεία και να μείνουμε μακρυά από θλίψεις και απογοητεύσεις”.

Ο κ. Συμεών με εντολή του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου χειροθέτησε σε πνευματικό τον νέο εφημέριο του ναού, αρχιμανδρίτη Νεόφυτο Δοντά, ευχόμενος καλή δύναμη στο πνευματικό του έργο.

Τους ύμνους του πανηγυρικού εσπερινού απέδωσαν άρτια οι χοροί των ιεροψαλτών .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ