Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:47

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιώργος Βασιλείου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον πολιτικό στίβο φαίνεται πως αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα κ. Γιώργος Βασιλείου.

Ο δημοσιογράφος και θεολόγος που κατάγεται από το Αγρίνιο, θα πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα «Ο κ. Γιώργος Βασιλείου ξεκαθαρίζει πως η απόφαση του να εμπλακεί με την Πολιτική είναι μια προσωπική απόφαση η οποία αφετηρία έχει το αίσθημα της προσφοράς στην Πατρίδα και τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Για την αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας μάλιστα, τονίζει πως η κίνηση του αυτή είναι καθαρά προσωπική και δεν συνδέεται με την Εκκλησία η οποία παραδοσιακά στέκεται πέρα και πάνω από τα κόμματα».

Στη δήλωση που εξέδωσε με αφορμή την κάθοδο του στην πολιτική ο κ. Βασιλείου αναφέρει τα εξής:

«Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αυθόρμητη απάντηση στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξης Τσίπρας για συστράτευση προσώπων, που θα μπορέσουν μέσω των εμπειριών τους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και στην υπέρβαση της ανθρωπιστικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα της. Σκοπός της συμμετοχής μου αυτής είναι η συστράτευσή μου και η προσφορά μου στον δίκαιο αυτόν αγὠνα, στο ποσοστό της ευθύνης που μου αναλογεί για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που μαστίζουν την χώρα εν μέσω συνθηκών γενικευμένης πολιτιστικής, ηθικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης.

Μία συστράτευση που επιθυμία μου είναι να δώσει ένα νέο δείγμα γραφής και νέο πολιτικό ήθος ενότητας και όχι διάσπασης του κοινωνικού ιστού της χώρας και η οποία πιστεύω ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδυνάτων, στην αντιμετώπιση της δυστυχίας των θυμάτων της οικονομικής κρίσης, στην επικράτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην απαλλαγή του πόνου από τον εμπερίστατο συνάνθρωπό μας και στην υπεράσπιση των περιθωριοποιημένων συνανθρώπων μας μέσω των αναγκαίων θεσμικών μεταρρυθμίσεων και τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα του Νομού, δεν θα πρέπει επουδενί να ταυτιστεί με τις θεσμικές θέσεις που κατέχω στον χώρο της Εκκλησίας. Άλλωστε, η Εκκλησία είναι ένας θεσμός, ο οποίος πάντοτε στεκόταν και συνεχίζει να στέκεται μακριά και πάνω από κομματικές ταυτότητες, αφού σκοπός της είναι να υπηρετεί κάθε άνθρωπο.

Θα ήθελα, τέλος, απευθυνόμενος προσωπικά προς κάθε Αιτωλοακαρνάνα και Αιτωλοακαρνάνισσα, να υποσχεθώ ότι με όλες μου τις δυνάμεις θα αγωνιστώ για να υπερβούμε τα αδιέξοδα που έχουν προκύψει στη χώρα. Αφήνουμε λοιπόν το χθες και μαζί κερδίζουμε το αύριο. Για τον Νομό μας, για την Πατρίδα μας».

Ο Γιώργος Βασιλείου είναι η δεύτερη υποψηφιότητα τον τελευταίο καιρό που προέρχεται από τα “σπλάχνα” της Εκκλησίας. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχε πολιτευτεί ο αρχισυντάκτης του επίσημου περιοδικού “Εκκλησία” της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, με την Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Γιώργος Βασιλείου
Ο κ. Γιώργος Βασιλείου

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ