Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 14:18

Υποδοχή των Αχράντων Παθών του Κυρίου στην Ριζούπολη μετά από 25 χρόνια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με συγκίνηση η Ριζούπολη και η ενορία του Προφήτη Ηλία υποδέχθηκαν μετα από 25 χρόνια τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου, δηλαδή τμήματα από το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού, τον Ακάνθινο Στέφανο, τη Χλαμύδα, τον Σπόγγο καθώς και πλεξίδα από τα μαλλιά του Τιμίου Προδρόμου, τα οποία φυλάσσονται στην Ι. Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα προπύλαια του ναού και τα ιερά σεβάσματα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Νικόλαος Λαζαροπουλος ευχαρίστησε τον κομιστή των Αχράντων Παθών αρχιμανδρίτη Καλλινικο, Καθηγουμενο της Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας για την ξεχωριστή ευλογία να μεταφερει τα ιερά σεβασματα στην ενορία μετά από 25 χρόνια.

Απo την πλευρά του ο Καθηγουμενος της Μονής ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι έφερε όσα εζησέ ο Χριστός, λίγο πριν προσκυνήσουμε πάλι τα Άγια Πάθη Του.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η τέλεση ιεράς Παρακλήσεως και στην συνέχεια εψάλη η ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βελεστίνου.

Τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στην ενορία μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου και θα αναχωρήσουν μετά τον κατανυκτικό εσπερινό.

Κάθε μέρα θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Αγρυπνιες: Παρασκευή και Σάββατο 9μμ έως 1.

Ευχέλαιο: Σάββατο και Κυριακή 4μμ
Ιερές παρακλήσεις: Σάββατο και Κυριακή 12μεσημερι.

Πρωινές Θείες λειτουργίες Σάββατο και Κυριακή 7πμ-10πμ.

Εσπερινοί: Σάββατο 6:30, Κυριακή 6:30μμ

Τηλ. Ι. Ναού. 2102516483

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ