Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:43

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα στον Άγιο Γεώργιο Καματερού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην διασταύρωση των οδών Σωκράτους & Λεωφόρου Καματερού με την συμμετοχή του Δημάρχου Καματερού – Αγίων Αναργύρων κ. Σαράντη και των συνεργατών του, αγήματος του Στρατού Ξηράς, της Φιλαρμονικής του Δήμου και σωματείων με παραδοσιακές ενδυμασίες, αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές.

Το ιερό σέβασμα μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Αρχιμανδρίτης π. Χαράλαμπος. Εν συνεχεία λιτανευτικά κλήρος και λαός πορεύθηκαν προς το ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου εκεί το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας.

Ο Σταυρός με το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, τοποθέτηθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι για προσκύνηση από τους πιστούς. Ακολούθως τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, ενώ τόσο ο προϊστάμενος π. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης όσο και Μητροπολίτης Ιλιου ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για την ευγενή παραχώρησή του Ιερού Σεβάσματος, καθώς και τον π. Χαράλαμπο που μετέφερε το ιερό Κειμήλιο.

Το ιερό Σέβασμα θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καματερού μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιούνται καθημερινά ιερές Ακολουθίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ