Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:23

Υποδοχή λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα στην Πεύκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας της Γραμμουσιανής καθώς και το ιερό λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα υποδέχθηκε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας και ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πεύκη.

Κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ κόμισε τη θαυματουργή εικόνα και τη δεξιά χείρα της Αγίας Σοφίας στην ενορία των Αγίων Αποστόλων ώστε να λαμπρύνουν τους εορτασμούς του Ναού.

Αμέσως μετά τη θερμή υποδοχή στην Παναγία και την Αγία Σοφία ακολούθησε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Κυρίλλου.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας σύστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας στο εκκλησίασμα και τον ευχαρίστησε για την μεγάλη ευλογία που δίδει στην Μητρόπολη και ευχήθηκε να του χαρίζει η Παναγία μας και η Αγία Σοφία έτη πολλά και καρποφόρα.

Ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον Μητροπολίτη Κηφισίας και ιδιαιτέρως την περίοδο που βρίσκονταν κοντά στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και μίλησε τόσο για την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από τον Γράμμο καθώς και για τη νεοφανή Οσία Σοφία της Κλεισούρας.

Όπως τόνισε “Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, έχουν μεγάλη ευλάβεια προς το πρόσωπο της Παναγίας καθώς αισθάνονται ότι είναι η πνευματική τους Μητέρα. Είναι συγγενής τους. Η Παναγία για τους Αγίους είναι η Μητέρα, αλλά και οι Άγιοι αισθάνονται αυτή την φροντίδα της Παναγίας”.

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης κ. Αναστάσιος Μαυρίδης και πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν το διήμερο 28 & 29 Ιουνίου ενώ τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στο ναό μέχρι τις 4 Ιουλίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ