Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:26

Υποβολή θεμάτων εισηγήσεων Συνεδρίου για την Επανάσταση του 1821

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος, υλοποιώντας την Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 7ης μηνός Φεβρουαρίου 2017, συνεχίζει την κατ’ έτος διοργάνωση των Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων για την Επανάσταση του 1821.

Η διεξαγωγή του ΣΤ΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου θα λάβει χώρα την 6η και 7η μηνός Οκτωβρίου 2017 στην Αίθουσα των Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επί της οδού Ιασίου 1, Αθήνα.
Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Πολεμικές συγκρούσεις και τόποι καθαγιασμού του απελευθερωτικού Αγώνος κατά την Επανάσταση του 1821».

Η Επιστημονική Επιτροπή της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής (call for papers) και παρακαλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν προτάσεις για πρωτότυπες επιστημονικές εισηγήσεις στην ελληνική γλώσσα, διάρκειας 20 λεπτών, επί πτυχών της ανωτέρω θεματικής, όπως:

α. Ζητήματα ιστορικής γεωγραφίας στη διεξαγωγή του απελευθερωτικού αγώνα.

β. Τόποι ιστορικής μνήμης και διαχείρισή της και

γ. Ο ρόλος των εκκλησιαστικών κέντρων, των ιερών μονών ή των συμβόλων στην εξέλιξη της Επαναστάσεως.

Οι προτάσεις (υπό μορφή περιλήψεων όχι εκτενέστερων των 250 λέξεων) δέον όπως κατατεθούν στην Επιστημονική Επιτροπή της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος έως την 10ην Απριλίου 2017, ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση της Ιεράς Συνόδου (Ιωάννου Γενναδίου 14 και Ιασίου 1 Τ.Κ. 11521, Αθήνα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Politistikitautotita @yahoo.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7272212/3/4/5, Γραφείο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Γραμματεύς Ἀρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ