Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:42

Υπαίθρια Θ. Λειτουργία για τα 25 χρόνια ευκλεούς Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Υπαίθρια λειτουργία, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην περιοχή Σπηλιά της Ίμβρου, τελέστηκε στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου του Ιμβρίου, προκειμένου να τιμηθούν τα 25 χρόνια της ευκλεούς Πατριαρχίας Του.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, ο Γέρων Δέρκων Απόστολος και οι Επίσκοποι του Οικουμενικού Θρόνου, Θερμών Δημήτριος, Αμορίου Νικηφόρος και Αλικαρνασσού Αδριανός.

Ακολούθησε υπαίθριο γεύμα για όλους τους πιστούς, το οποίο ευλόγησε ο Πατριάρχης. Ο Πατριάρχης υπέγραψε και αντίτυπα του λευκώματος “Η Ίμβρος του Πατριάρχη”, το οποίο κυκλοφορήθηκε με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 25χρονα της Πατριαρχίας Του, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Ίμβρο.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τα απανταχού της γης Ιμβριακά Σωματεία, σε συνεργασία με τα Ομογενειακά Σωματεία της Κωνσταντινούπολης και επιστημονικούς φορείς.

Πηγή: Φως Φαναρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ