Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:24

Τροποποίηση του θέματος Συνοδικότητας και Πρωτείου στη ΜΕ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κατά την 13η συνέλευση της ολομέλειας της Μεικτής Θεολογικής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δεν εκδόθηκε επίσημο κείμενο για το θέμα «Συνοδικότητα και πρωτείο».

Το προκαταρκτικό κείμενο της Συντονιστικής Επιτροπής περί του θέματος αυτού που εκπονήθηκε στο Παρίσι το 2012 συζητήθηκε, αλλά προκάλεσε ορισμένες σοβαρές ενστάσεις. Αποφασίστηκε συνάμα να συνταχθεί ένα νέο σχέδιο για να υποβληθεί στην ολομέλεια.

Το νέο θέμα και κείμενο έχει τίτλο “Προς μια κοινή κατανόηση της Συνοδικότητας και του Πρωτείου στην Εκκλησία της Πρώτης χιλιετίας”. Μετά από σοβαρές ενστάσεις και διαφωνίες σχετικά με το ρόλο του Πρωτείου, προτάθηκε στην Συντονιστική Επιτροπή να συντάξει το κοινό κείμενο για περαιτέρω συζήτηση το 2015.

Επίσης στην σχέση Συνοδικοτητας και Πρωτείου ασκήθηκε κριτική για το Κείμενο της Ραβέννας του 2007 “Εκκλησιολογικές και Κανονικές συνέπειες της Μυστηριακής Φύσεως της Εκκλησίας”.

Τέλος στην τελική συνεδρίαση της Ολομέλειας παρέστη ο Πατριάρχης των Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και ο Πρίγκιπας Ghazi bin Muhammad, ενώ εξεδόθη ένα επίσημο κοινό ανακοινωθέν για την κατάσταση των χριστιανών στην Μέση Ανατολή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ