Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:06

Τρισάγιο του Αρχιεπισκόπου στο σκήνωμα του μακαριστού Αγαθόνικου (φωτο-βιντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με βουβό πόνο και οδύνη τα Μεσόγεια προπέμπουν τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κυρό Αγαθόνικό “εις τας ουρανίους σκηνάς”, τον αγαπητό τους “παππού”, όπως τον έλεγαν οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής των Σπάτων. Ο μακαριστός μέχρι και την τελευταία στιγμή διέμενε στο δωμάτιο, στο παλαιό Επισκοπείο.

Απόψε στον Ιερό Προσκηνυματικό Ναό Αναστάντος Χριστού στα Σπάτα, κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, πέρασε για να αποχαιρετήσει για ύστατη φορά τον υπέργηρο πρώην Ποιμενάρχη του, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αγαθόνικο, που για 30 χρόνια, ποίμανε τον λαό του ως πρώτος Ποιμενάρχης της νεοσύστατης Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, ο οποίος έφθασε στον ναό συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη και τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση.

Ο Μακαριώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του σκηνώματος του κυρού Αγαθονίκου. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Αρχιμ. π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος.

Νωρίτερα, είχαν προσκυνήσει τον μακαριστό και τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Πολύς και ο απλός κόσμος που θυμήθηκε παλιές στιγμές του μακαριστού Αγαθονίκου, ενός Ιεράρχου πολύ καταδεκτικού με τον κόσμο, αυστηρού αλλά δίκαιου, καλοσυνάτου και αγαθοποιού σε εμπερίστατες οικογένειες.

Αυτή την στιγμή τελείται Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκηνυματικό Ναό Αναστάντος Χριστού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ