Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 11:13

Τρισάγιο για τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα τέλεσε ο μητροπολίτης Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα τέλεσε σήμερα το πρωί, αμέσως μετά την αναγγελία της εκδημίας του, ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, στον ναό του αγίου Νικολάου στα Λαγυνά, όπου ιερούργησε.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά προεξήρχε της αρχιερατικής θείας λειτουργίας κατά την οποία χειροθέτησε τρεις νέους αναγνώστες, τους Αστέριο Βαρσάμη, Χριστόφορο Αϊβαζίδη και Λάζαρο Αλατζά, μέλη της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός».

Κατά τη θεία λειτουργία μίλησε ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης Λαγκαδά, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Σκρέττας, για τη σημερινή ευαγγελική περικοπή. Ο π. Νικόδημος υπογράμμισε τη σημασία της Κυριακής για τον Χριστιανό, λέγοντας ότι “είναι ημέρα αγιασμού, αγάπης, ευσπλαχνίας και Κοινωνίας προς τα πλάσματα του Θεού”. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι “ο πλησίον μας είναι εκείνος που υπερβαίνει τον τύπο, γιατί η αγάπη η ίδια υπερβαίνει τον φόβο της τυπολατρίας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σωθούμε, παρά μόνο μέσα από τη θυσιαστική αγάπη προς τον πλησίον μας”.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, παίρνοντας αφορμή από τον λόγο του π. Νικοδήμου, σημείωσε ότι “από τη στάση της δική μας ζωής εξαρτάται το κατά πόσο θα ζούμε μέσα στο φως, τη χαρά και την ευλογία του Παραδείσου. Η απουσία του φωτός φέρνει το σκοτάδι και η απουσία της Χάριτος του Θεού φέρνει στη ζωή μας όλες τις κακοδαιμονίες που υπάρχουν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ