Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:12

Το Φανάρι στο στόχαστρο Ρώσων χάκερς- Αποκάλυψη του Associated Press

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο στόχαστρο Ρώσων χάκερς βρίσκεται το Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Associated Press.

Σε εκτενές ρεπορτάζ του, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ξετυλίγει μια ιστορία ηλεκτρονικής κατασκοπείας που έχει στόχο Ορθόδοξους κληρικούς. Η ομάδα χάκερ «Fancy Bear», σύμφωνα με το AP, επιχειρεί εδώ και καιρό να υποκλέψει αρχεία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αυτό που θέλουν είναι να ελέγξουν και να αποτρέψουν την ανεξαρτητοποιήση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από αυτή της Ρωσίας.

Οι χάκερς, παρά την πιστή αναπαραγωγή των στοιχείων του στελέχους του Πατριαρχείου, έκαναν λάθος στην υπογραφή του email και τελικώς η συγκεκριμένη προσπάθειά τους απέτυχε. Ωστόσο, η απειλή υφίσταται σύμφωνα με ανθρώπους που μίλησαν στους δημοσιογράφους του AP

Τα αποδεικτικά στοιχεία του AP προέρχονται από μια λίστα με 4.700 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρείχε πέρυσι η Secureworks, θυγατρική της Dell Technologies.

Το ζήτημα για τον έλεγχο της Ουκρανικής Εκκλησίας παραμένει ανοικτό, με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εκχωρήσει το δικαίωμα της αυτοκεφαλίας. Αυτό, όπως αναφέρουν ειδικοί, δεν είναι καθόλου θετικό για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και τον Πατριάρχη Κύριλλο.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δήλωσε ότι δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με την επίθεση χάκερ και αρνήθηκε να σχολιάσει. Ρώσοι αξιωματούχοι παραπέμπουν το AP σε προηγούμενες αρνήσεις του Κρεμλίνου σχετικά με την Fancy Bear, παρά τα αποδεικτικά στοιχεία.

Από την πλευρά τους αξιωματούχοι της Εκκλησίας, που μίλησαν στο AP υπό τον όρο ανωνυμίας, ανέφεραν πως δεν έχουν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα ΜΜΕ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς αξιωματούχους, ωστόσο, οι βοηθοί του έχουν λογαριασμούς. Η Secureworks σημειώνει πως υπάρχουν διάφορες προσπάθειες να «σπάσουν» αυτούς του λογαριασμούς.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ