Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:45

Το τελευταίο αντίο στον αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κλήμη Φιλίππου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τελέστηκε πριν από λίγη ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κλήμη Φιλίππου.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Mητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος  του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ συμμετείχαν δεκάδες ιεράρχες από την Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλες Μητροπόλεις, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για την προσωπικότητα του μακαριστού ιερέα μίλησαν o Μητροπολίτης Δωδώνης που συνδεόταν με τον μακαριστό Κλήμη Φιλίππου, ο αρχιμανδρίτης Διόδωρος Δεγαϊτης εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και ο συνεφημέριός του πρωτοπρεσβύτερος Μενέλαος Κουκούλης.

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί από όλο το λεκανοπέδιο  που συνέρρευσαν από νωρίς στο ναό και ιδιαιτέρως νέοι άνθρωποι, για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό ιερέα.

Η σορός του μακαριστού ιερέα θα ταφεί στην Συνοδική Μονή Οσίου Συμεών του Νεου Θεολόγου στον Κάλαμο κατόπιν δικής του επιθυμίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ