Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:27

Το «Σπίτι του Αγίου Αιμιλιανού» προσφέρει απλόχερα την αγάπη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σπίτι, ένα κτίριο που φέρει το όνομα ενός Αγίου της Εκκλησίας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας χώρος που διακονεί την αγάπη.

Το «Σπίτι του Αγίου Αιμιλιανού» στον Λόφο Σκουζέ, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μια μικρή ενορία σε μια όχι ιδιαίτερα εύρωστη περιοχή, μπορεί να επιτελέσει έργο κοινωνικό έργο και να απαλύνει τη μοναξιά και την ανέχεια.

Ο π. Νικόλαος Αργυρόπουλος και οι συνεργάτες του που βρίσκονται εκεί καθημερινά και εθελοντικά, εργάζονται ώστε το «Σπίτι του Αγίου Αιμιλιανού» να είναι χώρος οικείος και φιλικός για όλους τους εμπερίστατους αδελφούς.

Όπως δήλωσε στην κάμερα της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης ECTV, από το 2016 προσφέρει καθημερινά 70 μερίδες φαγητό σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή τον εξοπλισμό,

«Με τη μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και την εθελοντική εργασία και προσφορά των ανθρώπων, καταφέρνουμε να ανακουφίζουμε τους αδελφούς μας. Η περιοχή είναι υποβαθμισμένη και από την Πολιτεία ξεχασμένη, όμως ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτές τις περιοχές»

Αξιζει να σημειωθεί οτι στα σχέδια των υπευθύνων της ενορίας ειναι η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας για τους συνοδούς των μακροχρόνια ασθενών.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ