Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:43

Το προσκύνημα πλησιάζει στο τέλος – Χθες η προτελευταία αγρυπνία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Οι μέρες πέρασαν και το προσκύνημα φτάνει προς το τέλος του. Την Πέμπτη 15 Ιουνίου θα είναι η τελευταία ημέρα του προσκυνήματος του λειψάνου της Αγίας Ελένης και του Τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού για όσους πιστούς δεν έχουν ακόμα προσέλθει.

Ο κόσμος που έχει περάσει από τις 14 Μαϊου, ημέρα που το λείψανο της Αγίας Ελένης έφτασε από την Βενετία στο προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου δήμου Αττικής, υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Οι ουρές που σχηματίζουν οι πιστοί , ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, είναι πολύ μεγάλες και η αναμονή είναι κάτι λιγότερο από 1 ώρα.

Η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας ήταν μεγάλη και χθες το βράδυ, όπου τελέστηκε η προτελευταία αγρυπνία ενώπιον του λειψάνου της Αγίας Ελένης. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ενώ στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου Μακάριος και Πατρών Χρυσόστομος.

Έψαλε η ρωσόφωνη χορωδία του Ι. Ναού της Αγίας Τριάδος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Την Τετάρτη 14 Ιουνίου το βράδυ, τελευταία ημέρα παραμονής του ιερού λειψάνου, θα τελεστεί η τελευταία αγρυπνία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ