Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 10:54

Το Περιστέρι λιτάνευσε τον Άγιο Ανδρέα, παρουσία του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας ολόκληρωθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Περιστέρι και τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων.

Στην λιτανεία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, αδεία του οικείου Ποιμενάρχου Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Περιστερίου, των κυριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συλλόγου Κρητών Περιστερίου μέλη του οποίου σήκωσαν την εικόνα στα χέρια τους.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Σπυρίδων Καζάνης καλωσόρισε τον εορτάζοντα Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και τον ευχαρίστησε για το αμέριστο ενδιαφέρον του για την ανάπλαση της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος με την σειρά του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο και τον π. Σπυρίδωνα για την ευκαιρία να προστεί των εορταστικών εκδηλώσεων του Ναού, ενώ στο μήνυμά του προς τους πιστούς ανέφερε και πάλι την φράση του Αποστόλου Ανδρέα «ευρήκαμεν τον Μεσσίαν» λέγοντας ότι “όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι με το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» δήλωναν πως το να μιλά κάποιος σύντομα και περιεκτικά είναι φιλοσοφική στάση και άποψη ζωής, έτσι και οι Άγιοι της Εκκλησίας με λίγα ή καθόλου λόγια απεικόνιζαν ολόκληρο το περιεχόμενο της χριστιανική πίστεως. “

O κ. Εμμανουήλ έκλεισε λέγοντας πως “δεν χρειάζονται πολλά λόγια στη ζωή μας, αλλά κραυγές ψυχής, κραυγές αλάλητες, που δεν ερμηνεύονται με λόγια, και που συμβαίνει στα υπόγεια της ψυχής μας, εκεί που ο άνθρωπος ταπεινώνεται μπροστά στο θέλημα του Θεού.”

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ